Te koop in Drenthe: prachtige vrijstaande boerderij met veestalling

Te koop in Drenthe: prachtige vrijstaande boerderij met veestalling

ZWINDEREN - Op een prachtige, zeer markante plek in het brinkdorp Zwinderen gelegen vrijstaande boerderij met aangebouwde voormalige veestalling, tweede vrijstaande voormalige veestalling en royale vrijstaande houten schuur. Dit alles op een kavel van 3035 m², een kavel die indien gewenst in overleg uitgebreid kan worden met ca. 2,6 ha! Tussen de kavel van ca. 2,6 ha. en de huiskavel ligt een fraai zandpad, waardoor de extra grond prima bereikbaar is.

Deze in 1912 in opdracht van de fam. Wolting (grootvader van de huidige eigenaar) gebouwde boerderij is een boerderij met uitstraling en statuur en staat op de lijst van de karakteristieke panden in de gemeente Coevorden. Afhankelijk van de behoefte voor uitbreiding van het boerenbedrijf zijn er drie schuren aan- en bijgebouwd. Schuren die u vele mogelijkheden voor gebruik bieden, eventueel na het aanbrengen van aanpassingen. Aan de voorzijde van de boerderij is er een uniek uitzicht over zowel de Verlengde Hoogeveense Vaart als de landerijen, aan de achterzijde is er direct toegang middels fraaie oude zandpaden tot de prachtig natuurgebieden Het Geeserveld en Boswachterij Gees. Een stil en authentiek stukje Drenthe om heerlijk in te wandelen en te fietsen of op de rug van een paard te verkennen. Eén van de mooie dingen die je dan kan tegenkomen is de Pingoruïne het Mekelermeer.

Het dorp Zwinderen is uitstekend bereikbaar, o.a. met de A37. Plaatsen als Hoogeveen, Coevorden en Emmen zijn prima bereikbaar. Voor de dagelijkse boodschappen, basisschool, voortgezet onderwijs en diverse sportaccommodaties kan je terecht in het nabij gelegen Oosterhesselen.

Begane grond: Entree/gang, op het zuidwesten gerichte woonkamer, eetkamer, kookkeuken, badkamer, bijkeuken, de bijkeuken met achteringang geeft toegang tot de deel en aangebouwde stalruimte. Vanuit de eetkamer is de opkamer bereikbaar die in gebruik is als slaapkamer onder deze slaapkamer bevindt zich de kelder. Oorspronkelijke hoofdentree, 2e woonkamer die toegang geeft tot de Eclectische aanbouw met daarin woonkeuken, eigen entree/hal, toilet, slaapkamer en kelder. Verdieping: Overloop, 4 slaapkamers, toilet.

NB. De boerderij heeft nog een agrarische bestemming. De gemeente is bereid om mee te werken aan een bestemmingswijziging naar wonen.

Zie: www.funda.nl/koop/zwinderen/huis-42549866-verl-hoogeveense-vaart-90