Te koop in Drenthe: landelijk gelegen vrijstaande woning met eigen zwembad

Te koop in Drenthe: landelijk gelegen vrijstaande woning met eigen zwembad

NIEUW-AMSTERDAM - Zeer fraai, landelijk en aan vis- en vaarwater gelegen vrijstaande woning met vrijstaande berging/schuurruimte, vrijstaande garage, carport, zwembad en 4 paardenstallen. Het geheel is gelegen aan het Dommerskanaal, tussen de plaatsen Erica, Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek op een zeer riant perceel van maar liefst 4.575 m2. Dit betreft een idyllisch plekje waarbij men het gevoel van landelijk en vrij wonen ervaart!

Deze oorspronkelijk in 1985 gebouwde woning is in het jaar 2008 voorzien van een riante aanbouw. Door deze aanbouw is een ruime woning ontstaan met een gebruiksoppervlakte van 169 m2. In totaal zijn er maar liefst 5 slaapkamers aanwezig waarvan één slaapkamer (kleine kamer) op de begane grond is gesitueerd. Daarnaast zou men een badkamer op de begane grond kunnen situeren waardoor het geheel ook nog eens levensloopbestendig wordt!

De woning is op de begane grond onder andere voorzien van 1 slaapkamer (in gebruik als berging/werkkamer en circa ), bijkeuken, ruime hal/entree (met toegang tot de kelder), eetkamer, keuken (keukenopstelling in lichte kleurstelling en v.v. inductiekookplaat, oven, afzuigkap, vaatwasser, close-in-boiler en apothekerskast), straatgerichte woonkamer (v.v. laminaatvloer en pelletkachel) en achterhal. In de schuurruimte is een fraaie sauna geplaatst, tevens is hier een douche aanwezig. Op de verdieping zijn nog eens 4 slaapkamers en de badkamer gesitueerd. De tweede verdieping bereikt u middels een vlizotrap (2x) en hier is nog een bergzolder (2x) aanwezig.

Ook aan duurzaamheid/isolatie is gedacht! De aanbouw is uiteraard compleet geïsoleerd maar daarnaast is de woning voorzien van 12 zonnepanelen (circa 3.500 KWh opbrengst per jaar) en heeft het de woning de beschikking over een energielabel met het A label. Dit resulteert in een lagere energierekening! Wie wil dat nu niet?

Het perceel leent zich uitstekend voor het houden van een paard(en) en/of kleinvee. Achter op het perceel zijn namelijk 3 stallen met hooi/stro opslag aanwezig alsmede een ruim stuk weiland. Tuinliefhebbers kunnen hier eveneens hun hart ophalen! Het uitzicht en de rust zijn hier fenomenaal! Aan de voor- en achterzijde heeft men vrij uitzicht. Achter de garage is een ruim terras gesitueerd met aangrenzend het zwembad. U kunt hier echt heerlijk onthaasten en van de privacy genieten.

U woont hier in alle rust, in een landelijke woonomgeving en de dorpen Erica, Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek liggen allen op korte afstand van de woning. In Nieuw-Amsterdam vindt u vele voorzieningen zoals supermarkten, winkels, sportvoorzieningen, basisscholen, medische voorzieningen etc, etc. Emmen ligt op respectievelijk 20 autominuten rijden. In de omgeving zijn ook genoeg recreatieve mogelijkheden: op korte afstand van de woning vindt u een prachtige en zeer uitdagende 9 holes golfbaan: Golfbaan Zuid-Drenthe. En wilt u even heerlijk onthaasten en een lange wandeling maken dan is natuurgebied Bargerveen zeker een aanrader!

Indeling woning:

Souterrain: Kelderruimte.

Begane grond: Hal/entree (met toegang tot de kelderruimte), meterkast, toilet (v.v. hangtoilet en fonteintje), kastruimte, slaap-/werk-/hobbykamer, eetkamer, woonkamer (v.v. laminaatvloer en pelletkachel), kastruimte, keuken (hoekkeukenopstelling in lichte kleurstelling en v.v. inductiekookplaat, afzuigkap, apothekerskast, vaatwasser, close-in-boiler en oven), achterhal en bijkeuken (v.v. wasmachine aansluiting).

Eerste verdieping: Overloop, 4 slaapkamers (één v.v. vaste kasten en één v.v. schuifkastenwand) en badkamer (in lichte kleurstelling en v.v. wastafelmeubel, douchehoek, hangtoilet, whirlpool en mechanische ventialtie).

Tweede verdieping: 2x bergzolder (te bereiken middels 2 vlizotrappen).

Buiten:
- Carport;
- Vrijstaande stenen schuur: Berging, gedeelte met hal, sauna, douche en kastruimte en 2x schuurruimte;
- Vrijstaande stalen garage: Garage met toegang tot de zolderruimte en aangebouwde berging/schuur en carport;
- Stallen: 3 paardenstallen met hooi/stro opslag (tevens v.v. elektra en watervoorziening (met vorst beveiliging);
- Zwembad met filter en pomp (diameter zwembad 3,70 en 1,40 diep).

Informatie:
- Bouwjaar woning 1985
- Aanbouw gerealiseerd in 2008;
- Woning v.v. muurisolatie (na-geïsoleerd met Pur 2014), dakisolatie, isolatieglas (gedeeltelijk HR++) en gedeeltelijk v.v. vloerisolatie;
- Cv-ketel, Intergas HRE, bouwjaar 2014;
- 12 zonnepanelen, jaarlijkse opbrengst circa 3.500 KWh;
- Woning in 2015 v.v. nieuwe dakpannen (merk Monier);
- Gebruiksoppervlakte wonen 169 m2;
- Inhoud woning 618 m3;
- Perceeloppervlakte 4.575 m2;
- Diverse bijgebouwen waaronder zwembad, schuurruimte met sauna, garage, carport en paardenstallen;
- Fraai en landelijk gelegen;
- Aan het Dommerskanaal gelegen (vis en vaarwater);
- Gelegen tussen de plaatsen Erica, Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek;
- Emmen op circa 20 autominuten rijden gelegen;
- Uitvalswegen nabij gelegen.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."

Zie: www.funda.nl/koop/nieuw-amsterdam/huis-42517622-dommerskanaal-zz-95

Tiplijn