Te koop in Drenthe: ruim vrijstaand gezinshuis aan rand van natuur

Te koop in Drenthe: ruim vrijstaand gezinshuis aan rand van natuur

SCHIPBORG - Een uitgelezen kans voor een heerlijk ruim vrijstaand gezinshuis op nog geen steenworp afstand van prachtige natuur.

Ofschoon u heerlijk vrij woont in een groene en zeer verzorgde woonwijk in Schipborg zijn alle faciliteiten van het geliefde Drentse dorp Zuidlaren direct om de hoek. Vanuit het prachtige en groene Schipborg fietst u in enige minuten Zuidlaren in. Scholen, een keur aan sportverenigingen en uitgebreide winkelvoorzieningen bevinden zich in de nabije omgeving. Schipborg is bekend en geroemd om haar wonderschone natuur. Dit fraaie dorpje ligt midden in het bekroonde Stroomdal van de Drentsche Aa. Direct vanuit dit huis kunt u uren wandelen of fietsen.

Het leuke huis zelf is de afgelopen jaren verbouwd en vergroot. Hierdoor is een huis ontstaan met 7(!) slaapkamers en een zeer speelse woonkamer met diverse prettige terugtrek- en geniethoekjes. Door een aanbouw aan de oorspronkelijke woonkamer is een perfecte muziek- of hobbykamer ontstaan. De voormalige zolder is door een doordachte opbouw met een trappenhuis verbouwd tot twee extra slaapkamers. Vanuit de keuken kijkt u vrij uit over de eigen tuin.

In de door een beukenhaag afgescheiden tuin bevindt zich een stenen garage met kap, met daaraan verbonden een carport. In de tuin bevinden zich leuke zonne- en schaduwterrassen. Heerlijk is het om met een goed glas wijn van de ondergaande zon te genieten vanonder de royale veranda. Door gebruik van een strook gemeentegrond is de feitelijke kavel veel groter dan de kadastrale aanduiding.

Indeling:
Voor entree, lichte hal met toilet, zeer speelse woonkamer met diverse hoekjes en plaatsen om te werken, ontspannen, TV te kijken en te genieten van de tuin. De begane grond is voorzien van een eiken parketvloer en deels een gevlinderde betonvloer (uitbouw). De in lichte kleurstelling uitgevoerde keuken heeft een donker natuurstenen aanrechtblad en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Tevens is er een grote “amerikaanse” koelkast. De bijkeuken heeft een achterom en is voorzien van een keukenblok. Hier zijn de aansluitingen voor wasmachine en droger en de CV combi ketel. Op de begane grond bevindt zich naast de keuken een werk-/slaapkamer met eigen badkamer voorzien van douche, ligbad en wastafel.

Op de 1e etage zijn rondom de badkamer vier nette slaapvertrekken gesitueerd. Twee daarvan hebben toegang tot een balkon. De badkamer is voorzien van ligbad, separate douche, toilet en wastafelmeubel.

De zolderverdieping is op mooie wijze toegankelijk gemaakt via een vaste trap naar de 1e etage. De opbouw geeft veel licht in het hele huis. Op de 2e verdieping zijn twee slaapkamers gerealiseerd.

Bijzonderheden:
- Dit speelse vrijstaande huis is mooi gesitueerd in een royaal opgezette woonwijk aan de rand van de natuur;
- Groene en leuke tuin rondom;
- Vele faciliteiten in de directe omgeving (Zuidlaren);
- In circa 15 minuten in Groningen en Assen, ook Emmen bereikt u in circa 20 minuten;
- Te midden van het bekroonde Stroomdal van de Drentsche Aa;
- Heerlijk vrij en ruim wonen met de natuur als buurman;
- Her en der verdient afwerking enige aandacht.

Zie: www.funda.nl/koop/schipborg/huis-42584039-hovenlaan-3

Tiplijn