Ik ben Drents Ondernemer: Wim van der Hilst uit Eelde

Ik ben Drents Ondernemer: Wim van der Hilst uit Eelde

EELDE - In september vorig jaar besloot van der Hilst met een netwerk van specialistische bedrijven, voor zichzelf te beginnen en is hij met zijn bedrijf Vacuload importeur voor de Benelux van vacuumconveyors. Dit is een soort hyperloop voor bulkstoffen, vergelijkbaar met een industriële stofzuiger, waarmee je bulkstoffen kunt transporteren.

Wim van der Hilst uit Eelde heeft ruim twintig jaar ervaring in het leveren van industriële vacuumconveyers. In september vorig jaar besloot hij, met een netwerk van specialistische bedrijven, voor zichzelf te beginnen en is hij met zijn bedrijf Vacuload importeur voor de Benelux van vacuumconveyors van de Duitse fabrikant Lutena Vakuum.
“Een vacuumconveyer is een soort hyperloop voor bulkstoffen, vergelijkbaar met een industriële stofzuiger waarmee je bulkstoffen kunt transporteren, zoals poeders, granulaat en suikers, maar ook koffiebonen, moertjes of zelfs vleesklompen. Een bakkerij krijgt bijvoorbeeld het graan in bigbags aangeleverd. Dat moet dan naar de productiemachine of een menginstallatie. Door middel van een vacuümbuizenstelsel, in combinatie met een filtersysteem, wordt het product stofvrij getransporteerd”.

Voor meer informatie: Vacuload