Logopediepraktijk Adem- en Spreekcomfort in Assen start met adem- en ontspanningstherapie

Logopediepraktijk Adem- en Spreekcomfort in Assen start met adem- en ontspanningstherapie

ASSEN - In Assen is logopediepraktijk Adem- en Spreekcomfort gestart met Adem- en ontspanningstherapie volgens de methode van Dixhoorn. Deze methode nodigt je uit om meer te luisteren naar je lichaam en zelf te ervaren of jouw klachten een gevolg zijn van teveel spanning of is er meer aan de hand? De logopedist/adem- en ontspanningstherapeut werkt samen met AFP Fysiotherapie aan de Industrieweg 10 in Assen.

- advertorial -

Lichamelijke klachten en ademen
Wanneer je steeds maar doorgaat en geen rust neemt kun je heel langzaam spanning in je lichaam opbouwen, wat door werkt in je spieren en bindweefsel. Er ontstaan lichamelijke klachten zoals moeheid, benauwdheid, kortademigheid, duizeligheid of andere klachten. Vaak wordt deze zogenaamde ‘gewone’ overspanning zo vertrouwd dat je het nauwelijks voelt, maar die wel een voedingsbodem kan vormen voor klachten. Een overspanning van het lichaam houdt meestal in dat je adempatroon extra moeite kost en er meer spanning in je spieren is. ‘Gewone’ overspanning kan goed behandeld worden met adem-, en ontspanningstherapie. Door de oefeningen kan het je duidelijk worden in hoeverre er sprake is van deze overspanning en wat voor jou de stressfactoren zijn. Je kunt er dan beter mee omgaan, maatregelen nemen of andere hulp zoeken.

Wat is Adem- en ontspanningstherapie?
Adem- en ontspanningstherapie (AOT) richt zich op het herkennen van de signalen in je lichaam. Iedere vorm van ziek zijn is een bedreiging voor je lichaam en geeft spanning. De verhoogde spanning verdwijnt lang niet altijd vanzelf. De overspanning blijft hangen en haalt je lichaam uit balans. Dit is vaak de bron van vele gezondheidsklachten. Mensen met klachten zoals astma, COPD, hyperventilatie, stress, onrust, angst en depressie hebben vaak geen vertrouwen meer in hun eigen lichaam. Adem- en ontspanningstherapie (AOT) kan hierbij ondersteuning geven. Door eenvoudige oefeningen, die makkelijk in het dagelijks leven toepasbaar zijn, merk je dat spanningsgebonden klachten gunstig worden beïnvloed of zelfs verdwijnen. Meer informatie over AOT is te vinden op de website www.methodevandixhoorn.com.

Adem- en Spreekcomfort Logopedie
Wij onderzoeken samen of jouw klacht samenhangt met overbodige spanning. Hierbij ga jij ontdekken en ervaren of je overbodige spanning kan verminderen en makkelijker kan bewegen. Dat doen we door het helpen herstellen van een natuurlijke en ontspannen adembeweging. Je krijgt inzicht wat jou spanning veroorzaakt en hoe je daar grip op kunt krijgen in het dagelijks leven.

Wat heb jij nodig om te ontspannen?

www.adem-enspreekcomfort.nl

Tiplijn