Autoverzekering in Drenthe 150 euro goedkoper dan gemiddeld

Autoverzekering in Drenthe 150 euro goedkoper dan gemiddeld

Inwoners van Drenthe betaalden in 2023 ongeveer 150 euro minder voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite www.geld.nl. Inwoners van Drenthe betaalden in 2023 ruim 712 euro per jaar voor hun autoverzekering. De gemiddelde Nederlander betaalde in dezelfde periode 865 euro per jaar voor zijn autoverzekering, dat is een verschil van ruim 17 procent.

“Dat Drentenaars minder betalen voor hun autoverzekering komt voornamelijk doordat Drenthe een dunbevolkte provincie is. Bij rustige provincies met weinig verkeer is er een laag risico op auto ongelukken. Dit vertalen verzekeraars door naar een goedkopere autoverzekering”, verklaart Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl.

Premie autoverzekering Drenthe stijgt nauwelijks

Inwoners van Drenthe betaalden in 2022 bijna hetzelfde als in 2023. In 2022 betaalden inwoners van Drenthe bijna 59 euro per maand voor hun autoverzekering. Dat steeg in 2023 naar bijna 59,40 euro per maand, een verschil van slechts 0,7 procent. “Dat de gemiddelde premie van een autoverzekering in Drenthe nauwelijks stijgt, is verassend. Landelijk zien we namelijk dat de premies voor autoverzekeringen in dezelfde periode met bijna 5 procent gestegen zijn”, aldus Bulthuis.

Autoverzekering in Drenthe wordt duurder

Geld.nl verwacht dat de autoverzekering premies in Drenthe in 2024 stijgen. Dat komt omdat er de afgelopen jaren meer autodiefstallen hebben plaatsgevonden. Wanneer er sprake is van toename in criminaliteit rondom auto’s, wordt de autoverzekering duurder. "Daarom verwachten we dat Drentenaars meer gaan betalen voor hun autoverzekering dit jaar”, zegt Bulthuis.

Autoverzekering 2023 Drenthe

Tiplijn