De opkomst van langere video’s op TikTok: gebruikers vragen om meer

De opkomst van langere video’s op TikTok: gebruikers vragen om meer

DRENTHE - Marketingexperts voorspellen dat langere video’s mogelijk terug zijn van weggeweest. Toen TikTok eerst op de markt was, bestond het merendeel van de content uit snelle video’s van 7 tot 15 seconden. Deze korte video’s van slechts een paar seconden konden binnen een mum van tijd viraal gaan. In de afgelopen maanden lijkt het er echter op dat content creators experimenteren met het maken van langere video’s. Zo heeft het platform de maximale videolengte in de afgelopen jaren al uitgebreid naar 10 minuten.

Waarom worden langere video’s populairder op TikTok
Als we ergens zeker van zijn dan is het dat social media constant evolueert. TikTok werd met name populair tijdens de pandemie, toen mensen voor lange periodes thuis bleven en in hoge mate op zoek waren naar entertainment. Nu het leven langzaamaan weer zoals voorheen wordt, lijken gebruikers steeds minder geïnteresseerd in het kijken van tientallen korte video’s. Populaire content creators maken dan ook meer langere content dan ooit.

Tips voor bedrijven om betrokkenheid te stimuleren
Bedrijven kunnen langere video’s gebruiken om betrokkenheid van hun publiek te stimuleren. Een bedrijf dat zich richt op sportwedstrijden, zoals BetFirst,  kan bijvoorbeeld langere content maken waarbij ze een kijkje achter de schermen geven of tips geven voor het voetbal wedden op wedstrijden. Door het bieden van waardevolle informatie kunnen bedrijven een groter publiek trekken en de betrokkenheid van klanten vergroten. Het is overigens niet aan te raden om van de een op de andere dag langere content te gebruiken. Het is beter om de lengte van de video’s langzaam op te bouwen. Op deze manier kun je zien hoe het publiek reageert en wat wel of niet werkt. Het is ook een goed idee om een reguliere videoserie te introduceren waarvoor je uitsluitend langere video’s maakt.

Vlog-achtige video’s presteren goed
De langere content wordt het meest gerealiseerd door middel van vlog-achtige verhalen. Deze content is het meest vergelijkbaar met de content die goed presteert op YouTube. Dit platform staat bekend om zijn langere video’s die kunnen variëren van een paar minuten tot enkele uren. Een vlog is een video is als het ware een online videodagboek is, waarbij de maker zijn of haar dagelijkse leven vastlegt. Vaak bestaat een vlog uit een serie korte video’s en langere video’s waarin de maker verschillende delen van de dag of week documenteert.

Het belang van authenticiteit
Vlogs presteren al jaren zeer goed op YouTube omdat ze de persoonlijkheid en interesses van de maker goed weergeven. Daarbij is het voor de kijkers intrigerend om te zien hoe deze personen hun leven leiden. Door het langere format kunnen de makers ook meer details van hun leven delen, zoals persoonlijke ervaringen en gebeurtenissen. Vaak nemen de makers ook de tijd om hun kijkers te informeren of inspireren door middel van persoonlijke verhalen.

Kortom, het uploaden van een vlog kan betere resultaten leveren dan een korte video omdat het meer persoonlijkheid en authenticiteit biedt. Hoewel het maken van langere content meer tijd kost, biedt het de maker ook meer tijd en ruimte om een betere band met de kijkers op te bouwen. Doordat de kijker als het ware een kijkje achter de schermen te geven, heeft de kijker het gevoel dat ze de persoon of het bedrijf achter de camera beter leren kennen.

In conclusie, langere video’s worden steeds populairder op social media platformen zoals TikTok. Deze langere content wordt voornamelijk gecreëerd in de vorm van vlog-achtige video's. Gebruiker zijn op zoek naar authentieke content waar ze zich mee kunnen verbinden. Bedrijven kunnen hier op inspelen door content met meer persoonlijkheid te maken.

Tiplijn