Feestelijke opening van Waterontharding Winkel in Hoogeveen

Feestelijke opening van Waterontharding Winkel in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Op vrijdag 9 december opent Waterontharding Winkel in Hoogeveen zijn deuren. Iedereen is die dag uitgenodigd om langs te komen om de nieuwe showroom te bewonderen.

Advertorial

Eigenaar Edwin Winkel houdt zich al meer dan 15 jaar bezig met het geven van advies op het gebied van waterontharding. ,,Dat doe ik vanuit mijn woonplaats Hoogeveen en werk daarbij voornamelijk lokaal en regionaal”, vertelt Winkel. ,,Ik kan er eerlijk over zijn: op het gebied van waterontharders wordt veel verteld en is er veel te koop. Ik snap als geen ander dat het daarom lastig kan zijn een passende keuze te maken.”

De werking van een waterontharder
Een waterontharder is voorzien kunsthars; dit zijn miljoenen kleine harsbolletjes die calcium- en magnesiumionen uitwisselen voor natriumionen. Het leidingwater is altijd belast met calcium- en magnesiumionen (veroorzaken kalk). Deze ionen worden via de waterontharder uitgewisseld. Het kunsthars (natriumionen) heeft de eigenschap om de calcium- en magnesiumionen aan zich te binden. Door het onttrekken van calcium- en magnesiumionen uit het leiding water, raken de harsbolletjes uiteindelijk verzadigd en verliezen ze hun onthardingsvermogen.

Als de harsbolletjes verzadigd zijn, worden deze geregenereerd. De microprocessor weet exact in hoeverre de kunsthars verzadigd is van kalk. Het regenereren gebeurt met een zoutoplossing. De harsbolletjes laten dan de calcium- en magnesiumionen los en laden zich op met natriumionen. Het kalkhoudende afvalwater wordt afgevoerd naar het riool.

Opening winkel
Naast dat Winkel al bij mensen thuis kwam om passend advies te geven, is er vanaf 9 december ook de mogelijkheid om alles in de showroom te bewonderen. Winkel: ,,Ook hebben wij een mooie openingsactie. Iedereen die tijdens de opening een ontharder aanschaft, krijgt €100,- korting op zijn bestelling.”

De Waterontharding Winkel zit aan de Industrieweg 96 in Hoogeveen. De opening is vrijdag van 09:00 uur tot 21:00 uur.

www.wateronthardingwinkel.nl

water

Tiplijn