Wat er in 27 jaar allemaal kan gebeuren in IT Land!

Wat er in 27 jaar allemaal kan gebeuren in IT Land!

Koert Smidt, al 27 jaar eigenaar van ‘Smidt Kennisprovider’ en haar voorlopers, heeft in de kwart eeuw dat hij als ondernemer in de IT werkzaam is, in deze branche diverse revolutionaire ontwikkelingen meegemaakt. Zijn bedrijf schoolt werknemers van uiteenlopende bedrijven in het gebruik van IT-applicaties.

Na een aantal jaren in loondienst te hebben gewerkt waagde Koert in 1995 de sprong naar het ondernemerschap. Het lanceren van Windows 95 door Microsoft was voor Koert de kickstart die zijn onderneming een boost gaf. Overal stapten bedrijven over op het nieuwe besturingssysteem, terwijl veel medewerkers nog gewend waren te werken met MS DOS. Koert zag direct de ongekende mogelijkheden van Windows 95 voor bedrijven. Door te werken met eigen personeel en door het aangaan van samenwerkingsverbanden met collega-bedrijven ontstond een gezonde basis van waaruit maatwerk cursussen op locatie konden worden geboden.

Door de kracht van zijn bedrijf te zoeken in een persoonlijke benadering van zijn klanten en in het versterken van zijn professionele netwerk kon Smidt Kennisprovider verder groeien.

Corona en toen?

De meest bizarre externe situatie die van invloed kan zijn op het voortbestaan van je IT-scholing bedrijf is in dit verhaal wel de Corona Crisis. In 2020 ontstond een wereld waarin thuiswerken verplicht kon worden. Opeens moest je je als werknemer (én werkgever / student…) hals over de kop bekwamen in het werken met programma’s als Teams, Zoom of Slack en virtueel aan vergaderingen, opleidingen en andere vormen van overleg deelnemen.

Dat vraagt kennis, inzicht en creativiteit. Als ondernemer in deze sector met verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van je bedrijf moet je je ervan bewust zijn dat je altijd de ontwikkelingen in de hectische IT wereld zult moeten volgen om op tijd een nieuw onderwijsaanbod (op maat!) te kunnen bieden.

Wil jij ook effectief werken?

Nog steeds is Smidt Kennisprovider toonaangevend op gebied van Microsoft Office trainingen en cursussen. Veel bedrijven zien de toegevoegde waarde in het scholen van hun personeel. Het meest gehoorde argument hierin is “effectief werken” Koert Smidt: De mensen die bij mij in de trainingen voorbij komen zijn verbaast over de mogelijkheden en de simpele oplossingen die kunnen worden aangedragen voor taken die hen veel tijd kosten. Deze tijdwinst is voor elke werkgever een uitkomst in de huidige maatschappij waar personeel schaars is. Wil jij als ondernemer je werknemers productiever en effectiever laten werken? Heb je binnen je baan opleidingsbudget en werk je met programma's als Word, Excel, Outlook, Teams, Access, Project of andere Microsoft 365 programma’s? Wij kunnen je verder helpen om te groeien en de software effectiever in te zetten. Neem voor meer informatie contact met ons op of bekijk onze website:

https://www.smidt.nl/

Tiplijn