Kringloopwinkel De WAAR bestaat 10 jaar

Kringloopwinkel De WAAR bestaat 10 jaar

EMMEN - Kringloopwinkel De WAAR in Emmen bestaat 10 jaar! Op 24 mei 2012 opende de winkel haar deuren. In de week van maandag 23 mei tot en met zaterdag 28 mei wordt dit gevierd met diverse activiteiten, zoals lekker eten en drinken, leuke acties voor kinderen en een bezoek van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen.

Advertorial

In 10 jaar tijd is het bedrijf flink gegroeid van 2000 m2 naar 3000 m2 vloeroppervlak en van 10 naar 40 medewerkers. Eigenaar Louw Tiemens is ongelooflijk trots op deze prestaties: “We zijn gestart in een economische crisis, waardoor het niet van een leien dakje ging. Door hard te werken en onze geweldige medewerkers, zakenrelaties, maar vooral ook het vertrouwen van onze klanten, hebben we hier een volwaardig kringloopbedrijf in de benen geholpen. Hiermee hebben we niet alleen meer werkgelegenheid gecreëerd in een tijd waarin dat niet vanzelfsprekend was, maar hebben we ook een stevige bijdrage aan het milieu geleverd”.

CO2-besparing
De ruim 100.000 bezoekers per jaar komen niet alleen winkelen, maar hebben ook veel spullen ingebracht. Er wordt jaarlijks maar liefst 575.000 kilo aan spullen ingezameld, waarvan 86.57% is hergebruikt (cijfers 2021). Dat betekent dat de kringloopwinkel 497.686 kilo aan spullen hergebruikt heeft. Dat heeft een CO2-besparing opgeleverd waarmee gemiddeld een jaar lang 191 huizen te verwarmen zijn.

Koffie voor Oekraïne
Op de bovenverdieping (bereikbaar per trap en lift) is een tijdelijke koffiehoek ingericht. Hier wordt Redbeans koffie met appelgebak en slagroom geserveerd tegen een kleine vergoeding. Er is ook thee, frisdranken en ranja. “We beseffen dat feest niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Om onze betrokkenheid te tonen, doneren wij 50% van de omzet in de koffiehoek aan giro 555 voor Oekraïne. We maken het totaalbedrag na de feestweek bekend op onze facebookpagina”, aldus Tiemens.

Activiteiten
‘Wie jarig is, trakteert’ is het feestmotto van De WAAR. Daarom zijn er de hele week lekkere hapjes te scoren in de winkel. Er is een grabbelton voor de kinderen. In de winkel zijn 11 Golden Tickets verstopt. Wie deze vindt, krijgt een waardebon van 10 euro. Wie het superticket vindt, krijgt een waardebon van 100 euro.
Dinsdag 24 mei komt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen op bezoek. Zij krijgen o.a. een rondleiding op basis van zelf ingebrachte artikelen. Woensdagmiddag zijn er activiteiten voor de kinderen, waaronder schminken. Op donderdag is het Hemelvaartsdag. Ook dan is het feest en is De WAAR geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Op donderdag en vrijdag komt de Vermakelaar, Vincent van Leth, op  bezoek om en haalt hij allerlei gekkigheid uit. En verder zijn er nog veel andere activiteiten voor jong en oud.

https://www.facebook.com/dewaaremmen