Express Sauce: dé nieuwe smaaksensatie uit Assen

Express Sauce: dé nieuwe smaaksensatie uit Assen

ASSEN - In Assen is een nieuwe snacksaus ontwikkeld, die snel aan populariteit wint: de Express Sauce. Ontstaan in de keuken van American Food Express, het fastfoodbedrijf dat sinds mei 2016 een goede naam heeft opgebouwd met het bezorgen van Amerikaanse gerechten als hamburgers en spareribs.

Vooral de Ribs Express Kapsalon is zeer populair in en buiten de Drentse hoofdstad.

Saucier
Initiatiefnemer Marc Vegter was al vele jaren werkzaam in de horeca, voordat hij in 2016 met American Food Express begon. In al die jaren heeft hij zich verdiept in het zoeken naar de juiste sauzen bij de juiste gerechten en in die zoektocht ook zelf sauzen ontwikkeld. Hij mag zich dan ook met recht een saucier noemen.

Verslavend lekker
De Express Sauce is vol en romig, maar dan met een zoete en kruidige nasmaak. Een chili-achtige mayonaise, maar zeker niet te pittig. Hoe dan ook: bijzonder en verslavend lekker. Het past overal bij: patat, snacks, tosti’s, hamburgers, spare-ribs: noem maar op. Maar ook in een salade, het combineert bijvoorbeeld heel goed met tonijn.

Kippenvel
‘Toen ik het zelf voor het eerst proefde, kreeg ik er kippenvel van. Zoals een muzikant of dirigent dat soms van z’n eigen muziek krijgt, als alles in perfecte harmonie klinkt. Na jarenlang experimenteren kwam alles samen.‘

Niet alleen Vegter zelf beleefde dat kippenvel-moment: ‘Ik heb het inmiddels in enkele gerechten van American Food Express toegepast. Er zijn al enkele honderden klanten die het geproefd hebben en ze zijn lovend. Sommige klanten bestellen bepaalde gerechten puur vanwege de Express Sauce.‘

Horeca-groothandel
Reden voor de Asser ondernemer om de saus apart te gaan verkopen, in spuitflessen en emmers, met een mooi logo. Particulieren kunnen de saus online kopen bij American Food Express, maar liever nog brengt Vegter het onder bij de horecagroothandel, zodat het straks overal verkrijgbaar is. Het eerste groothandelsbedrijf in het Noorden heeft het inmiddels in het assortiment opgenomen en daar zal het niet bij blijven. Het lijkt er op dat er in Assen een saus is ontwikkeld die net zo’n furore zal maken als enkele jaren geleden de Joppiesaus.

Info
Benieuwd naar de saus waar Assen trots op mag zijn? Proef zelf maar eens, bijvoorbeeld bij een gerecht van American Food Express. Zie www.americanfoodexpress.nl.

Bedrijven kunnen de saus bestellen via groothandel Sloots uit Nieuw-Buinen, zie www.horecagroothandelsloots.nl.

(Advertorial)