Ontdek de drie- en vierwielfiets op 7 oktober in Borger

Ontdek de drie- en vierwielfiets op 7 oktober in Borger

BORGER - Heb je wel eens op een drie- of vierwielfiets gefietst? Zo’n fiets is ideaal voor als je niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of omdat je evenwicht niet zo goed meer is. Een drie- of vierwielfiets houdt je in evenwicht vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Wil je weten hoe het is om op zon fiets te fietsen? Ontdek het zelf op donderdag 7 oktober 2021. De Fietsersbond organiseert van 12.00-16.00 uur een ontdekdag bij Egberts Fietsen aan de Hoofdstraat 63-A in Borger.

Tijdens de ontdekdag vertellen ervaren fietsdocenten van de Fietsersbond je alles wat je moet weten over drie- en vierwielers. De docenten zijn er ook om al je vragen over de fietsen te beantwoorden. De Fietsersbond neemt verschillende drie- en vierwielfietsen mee, zodat je onder begeleiding een proefrit kan maken. Er is geen aankoopverplichting.

Vrijheid door een driewielfiets
Anna Frijns bezocht een tijdje geleden een ontdekdag in Assen en fietst sindsdien vol enthousiasme op een driewielfiets. Anna: ,,Ik had geen idee of een driewieler iets voor mij was, maar ik ben gewoon gaan kijken. Ik kwam erachter dat een driewielfiets precies is wat ik zocht. De Fietsersbond heeft mij heel goed geholpen met het uitzoeken van een driewielfiets die bij mij past. Sindsdien fiets ik weer en daar heb ik ontzettend veel lol in. Ik heb de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer ik wil en dat is heerlijk!

Doortrappen Drenthe
De driewielfietsontdekdagen zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Met dit programma stimuleren de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten senioren (vaker) op de fiets te stappen. Fietsen is namelijk goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid. Doortrappen bestaat uit diverse leuke en leerzame fietsactiviteiten die op lokaal niveau aan senioren worden aangeboden.

iStock
Tiplijn