Provincie voert campagne tegen keren op N34, N381 en N391

Provincie voert campagne tegen keren op N34, N381 en N391

BORGER - Iedereen rijdt wel eens verkeerd. Zelfs als je de omgeving goed kent of met navigatie rijdt. Maar dat betekent nog niet dat je direct moet keren. Zeker niet op autowegen zoals de N34, N381 of N391. Dat is verboden en levensgevaarlijk. Provincie Drenthe voert nu campagne tegen keren op de weg en roept alle weggebruikers in Drenthe op: Ben je verkeerd gereden? Neem dan de volgende afslag.

Tijdens de campagne krijgen weggebruikers die verkeerd zijn gereden de tip om rustig door te rijden naar de volgende afslag of de afslag te nemen en terug te rijden naar de goede afslag.

Kalm aan, vlot verder
De campagneboodschap is onderdeel van de campagne ‘Kalm aan, vlot verder’ en is onder andere te zien via mottoborden langs de N34, N381 en N391 en een actie via Facebook. Met de brede campagne ‘Kalm aan, vlot verder’ vraagt de provincie Drenthe aandacht voor (on)veilig verkeersgedrag op deze autowegen. De campagne richt zich op verschillende thema’s, namelijk afleiding achter het stuur, keren op de weg en inhalen. Wil je meer weten? Kijk dan op de website.

iStock
Tiplijn