Oeps, foutje: Maximumsnelheid staat per ongeluk verkeerd op nieuw hectometerpaaltjes in Emmen

Oeps, foutje: Maximumsnelheid staat per ongeluk verkeerd op nieuw hectometerpaaltjes in Emmen

EMMEN - Het was voor veel mensen zondag een mooie verassing. De maximumsnelheid op de Rondweg (N391) bij Emmen zou binnenkort omhoog gaan naar 100 kilometer per uur. Alleen het blijkt toch even anders te zijn.

Vorige week werden er nieuwe hectometerpaaltjes op de Rondweg geplaatst. Op de paaltjes staat aangegeven dat de maximumsnelheid 100 kilometer is, in plaats van de 70 kilometer per uur wat nu geldt. Alleen dit blijkt een fout van de provincie te zijn.

Fout in productie
In het productieproces van de stickers op de hectometerpaaltjes is wat fout gegaan, laat een woordvoerder van de provincie weten. Vermoedelijk dacht iemand dat de Rondweg een provinciale weg is geworden en dat de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur is gegaan. Dit is dus niet het geval.

Ruil van eigenaar
Per 1 juli is de provincie eigenaar geworden van de weg. De wegenruil is een afspraak uit het Bereikbaarheidsakkoord N391-N862 dat in het najaar van 2018 is gesloten. Dat richt zich met name op het verbeteren van de doorstroming op de Rondweg (N391) en de ombouw van de N862 tussen Klazienaveen en Emmen naar volwaardige stadsentree met een betere doorstroming tussen beide kernen én bereikbaarheid van bedrijven.

Vervanging
De bordjes langs de Rondweg worden vandaag vervangen. De stickers van 100 kilometer per uur zullen worden verwijderd en worden vervangen door stickers met 70 kilometer per uur.

iStock
Tiplijn