Inzamelingsactie moet levensreddende operatie voor Kimberly uit Emmen mogelijk maken

Inzamelingsactie moet levensreddende operatie voor Kimberly uit Emmen mogelijk maken

EMMEN - Vrienden en familie van Kimberley Beijersbergen uit Emmen willen 100 duizend euro inzamelen om daarmee een levensreddende operatie van de 31-jarige jonge vrouw mogelijk te maken.

Kimberley heeft Cranio Cervicale Instabiliteit wat betekent dat haar hoofd te zwaar is voor haar nek. Door deze genetische aandoening zakt de schedel over je ruggengraat waardoor de hersenstam in de verdrukking komt.

Snel achteruit
De Emmense is veroordeeld tot een leven in een ziekenhuisbed in een donkere en stille woonkamer. Volgens de familie van Kimberly gaat ze snel achteruit. Praten gaat steeds moeilijker en ze raakt snel buiten bewustzijn. Alleen platliggen op bed, in een kamer zonder prikkels, maakt het leven voor haar nog een beetje dragelijk.

Operatie niet vergoed
Een operatie waarbij nek en schroeven vast worden gezet met platen en schroeven kan de Emmense een deel van haar leven teruggeven. Deze ingreep wordt alleen in Spanje uitgevoerd en kost 100 duizend euro. De verzekering is niet bereid deze operatie te vergoeden.

Inzamelingsactie
Een inzamelingsactie via https://helpkimberley.nl/doneren moet mogelijk maken dat Kimberley in oktober in Barcelona geopereerd kan worden. Tot nu toe is al bijna dertienduizend euro opgehaald. Op 21 augustus is er een badeendjesrace in het openluchtzwembad van Emmer-Compascuum. Wie vijf euro doneert doet mee met de wedstrijd en maakt kans op leuke prijzen.

Ingezonden
Tiplijn