ATLAS Theater brengt theater naar de scholen

ATLAS Theater brengt theater naar de scholen

EMMEN - Het Emmense theater heeft een speciaal digitaal lespakket ontwikkeld voor de basisscholen. Met dit lespakket wordt zowel het theater als de beleving naar de scholen gebracht. Het ATLAS Theater wil aan de hand van cultuureducatie kinderen laten ‘ontdekken en verwonderen’, zowel in het theater maar ook ‘gewoon’ in de klas. Immers, theater verrijkt, stimuleert, inspireert en verrast.

Gratis lespakket
Aan de hand van onder andere diverse filmpjes en opdrachten worden de leerlingen meegenomen in de wondere wereld die schuil gaat achter de theaterdeuren. Wat is er allemaal al vooraf gegaan voordat de bezoekers op het rode pluche hebben plaatsgenomen? Wat zijn de werkzaamheden van o.a. de theater- technicus, de programmeur, de marketingmedewerker en de kassamedewerker? Ze vertellen het allemaal in afzonderlijke filmpjes die ze afsluiten met een opdracht voor de leerlingen. De ingestuurde opdrachten worden vervolgens door de professionals beoordeeld en teruggekoppeld aan de klas. Het lespakket wordt afgesloten met een Theaterquiz.

Voor wie en met welk doel?
Het lespakket is gemaakt voor de groepen 6 tot en met 8 van de basisschool met als doel de leerlingen kennis te laten maken met de vele facetten die theater te bieden heeft. Ze kennis te laten maken met de beroepen die er nodig zijn om een theater te ‘runnen’. En ze daarnaast te enthousiasmeren en hun interesse over en in theater (nog meer) te vergroten middels de verschillende activiteiten waarbij onder andere een beroep wordt gedaan op hun creativiteit.

Lespakket aanvragen
Het gratis lespakket is door de leraren aan te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tiplijn