Opening zwembad Veenhuizen groot succes

Opening zwembad Veenhuizen groot succes

VEENHUIZEN - Bij heel veel belangstelling van gezinnen en dappere zwemmers is de vlag gehesen door Jenny Harkema, bedrijfsleider van de Poiesz in Norg, samen met de toezichthouders.

In een klein officieel momentje werd even kort stilgestaan bij de huidige coronamaatregelen en het goede bericht over de naderende renovatie.

Jenny Harkema overhandigde het bestuur een prachtige cheque van € 1.517,-. Dat was de prijs voor de behaalde eerste plaats bij de Poiesz Jeugdsponsoractie in Norg. Ook erg leuk om te vertellen: Zwembad Veenhuizen is op de vierde plaats van alle deelnemende verenigingen geëindigd. Fantastisch! Poiesz en iedereen die voor ons muntjes heeft gespaard, heel hartelijk dank!

Uit handen van Otto Huisman, voorzitter van Veenhuizen Boeit, ontvingen ze ook een cheque, met daarop het bedrag van € 352,-. Dit bedrag was het gevolg van de verkoop van t-shirts met een ‘Veenhuizer tekst’, die in 2020 verkocht zijn. Hetzelfde bedrag werd overhandigd aan Stichting Bewonersbelangen Veenhuizen. Veenhuizen Boeit stelt van de behaalde winst 25% beschikbaar voor hun zwembad en eenzelfde bedrag aan SBV.

En het mooie hiervan is, het is geen eenmalige cheque, maar ook van de dit jaar verkochte t-shirts schenken zij bedragen weg! Veenhuizen Boeit, super bedankt!
Daarna kon de vlag in top en werd het wachten beloond: de jeugd kon te water voor een jeugdactiviteit in het recreatiebad en de overige zwemmers konden eindelijk hun baantjes zwemmen! Zwemseizoen 2021 is gestart.

Openluchtbad Veenhuizen is voorlopig alleen nog geopend voor baantjeszwemmers, door de week alleen ’s morgens (m.u.v. maandag) en ’s avonds, op zaterdagmorgen, zaterdagmiddag en zondagmiddag. Dat is natuurlijk heel erg sneu voor kinderen die wel graag komen zwemmen, maar vooral willen spelen in het water.

Daarom heeft het bestuur, binnen de mogelijkheden die de coronaregels bieden, het volgende besloten:
Vanaf aanstaande vrijdagmiddag is er wekelijks van 15.00 - 17.00 uur een jeugdactiviteit in het zwembad.
Op vrijdag 14 mei wordt er gestart met een activiteit voor kinderen met een zwemdiploma:
—> “ Door sport en spel werken aan je zwemvaardigheid”
Op vrijdag 21 mei zal er een activiteit worden gehouden voor kinderen zonder een zwemdiploma:
—> “ Waterpret, voorbereidend op ABC-zwemmen"

Let op: a.s. vrijdag is het zwembad niet open voor kinderen zonder een diploma, de week erna niet voor kinderen met een diploma. Op deze manier kunnen ook kinderen genieten van het zwembad, al is het dan maar slechts 1 x per twee weken.

Zodra de regels soepeler worden komen er ook voor kinderen weer veel meer mogelijkheden. Alleen kinderen uit de doelgroep zijn welkom bij deze jeugdactiviteiten, dus geen baantjeszwemmers! Als u baantjes wilt komen zwemmen, dan kunt u op vrijdagmorgen en vrijdagavond terecht in het zwembad. Kinderen hoeven zich niet aan te melden voor de activiteitenmiddag.

Tiplijn