Obs de Smeltkroes gaan bloemen planten op het azc terrein

Obs de Smeltkroes gaan bloemen planten op het azc terrein

AALDEN - Waar ze een paar weken geleden schreven over het mooie bijenhotel dat ze van het IVN mochten ontvangen, schrijven ze nu over het mooie gebaar van mevrouw Alie Jassies.

Alie en haar man hadden voor eind maart vorig jaar een groot feest gepland, ze waren een jaar eerder getrouwd (zonder groot feest) én dit jaar werd haar man 76 en werd zij 67. Omdat Alie iemand is die altijd bezig is met de natuur (vogels, insecten en tuinieren) leek het hen een leuk idee om alle gasten als bedankje een zaaisetje met bijenmengsel te geven. Jammer genoeg kon het feest in verband met de lockdown niet doorgaan en schoven ze het geheel door naar het najaar, want dan zou het toch wel weer kunnen.
Toen het duidelijk werd dat het ook dit voorjaar niet door zou kunnen gaan besloten Alie en haar man een goede bestemming te zoeken voor de pakketjes, want weggooien is natuurlijk zonde.

In Purmerend, waar een kleinzoon van Alie haar man woont, wist de juf wel een leuk projectje te bedenken rondom deze pakketjes. Op dat moment bedacht Alie dat het leuk zou zijn als de overige pakketjes ook naar een school zouden gaan. Dat haar keuze uiteindelijk op de Smeltkroes viel is toeval. Dit bleek wel uit haar antwoord toen Audrey Wanders vroeg naar de precieze reden van haar keuze: “Het heeft wel zo moeten zijn, dat ik de Smeltkroes heb uitgekozen, zó mooi past het bij het bijenhotel!”

Op woensdag 28 april om 12.00 uur kwam Alie bij hun school en hebben ze onder het bijenhotel de pakketjes in ontvangst mogen nemen. Alle kinderen (44 op dat moment) waren ontzettend blij verrast en dankbaar voor dit mooie cadeau! Langs deze weg willen ze Alie en haar man dan ook hartelijk bedanken voor dit mooie gebaar! De kinderen hebben allemaal een pakketje mee naar huis mogen nemen en de overige pakketjes gaan ze na de meivakantie in school uit laten komen. Als de bloemetjes groot genoeg zijn zullen ze ze met de kinderen op mooie plekjes over het gehele terrein van het asielzoekerscentrum planten.

De bijen uit het hotel vliegen inmiddels al af en aan en ze hopen dat er door deze mooie plantjes nog meer bijen en insecten naar hun mooie terrein komen!

Audrey Wanders
Tiplijn