Noodsituatie in Drentse ziekenhuizen

Noodsituatie in Drentse ziekenhuizen

HOOGEVEEN - Er is sprake van een noodsituatie in de ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen. Treant Zorggroep sluit vanaf morgen de operatiekamers van het Bethesda in Hoogeveen, voor in ieder geval twee weken. Ook wordt tijdelijk een aantal bedden voor coronapatiënten gesloten op de IC en op de coronaverpleegafdeling in het Scheper in Emmen. Het lukt niet meer om de roosters rond te krijgen om de huidige zorgcapaciteit voor coronapatiënten en patiënten met andere gezondheidsproblemen in de lucht te houden.

Het aantal Intensive Care-bedden voor coronapatiënten gaat van 14 naar 12 en het aantal bedden op de coronaverpleegafdeling van 20 naar 16. Ook kunnen er tijdelijk geen patiënten uit andere regio’s worden overgenomen. In totaal zijn 3 van de 12 operatiekamers van Treant de komende twee weken geopend voor operaties. Door het nemen van deze maatregelen kan Treant de acute zorg aan patiënten in de regio blijven verlenen.

Treant is niet het enige ziekenhuis dat kampt met deze problematiek. Ook andere ziekenhuizen in het Noorden en de rest van het land geven aan dat het water hen aan de lippen staat.

Uitstel operaties
Het tijdelijk sluiten van operatiekamers betekent dat er operaties uitgesteld moeten worden. Patiënten die dit betreft, worden persoonlijk door Treant op de hoogte gesteld. Gekeken is welke zorg medisch verantwoord uitgesteld kan worden. Een deel van de zogenoemde kritiek planbare operaties kan niet meer binnen de gestelde termijn van zes weken worden uitgevoerd. Voor patiënten die niet langer kunnen wachten op een operatie wordt gezocht naar een andere oplossing.

Lees artikel verder op assen.nieuws.nl...
Tiplijn