IT-hub Hoogeveen in passende dynamische omgeving

IT-hub Hoogeveen in passende dynamische omgeving

HOOGEVEEN - Voor ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen, mbo-, hbo- en wo studenten een interessante speler bij: de IT-hub Hoogeveen. Deze biedt namelijk mogelijkheden om IT-talent te boeien en te binden aan Drentse bedrijven.

Gedeputeerde Staten stellen Provinciale Staten voor het gebouw van de IT-hub in eigen beheer te realiseren en vragen Provinciale Staten hiervoor een investeringskrediet beschikbaar te stellen van 1,5 miljoen euro vanuit de hiervoor reeds beschikbaar gestelde middelen.

Flexibel gebouw: hip & happening
De IT-hub wordt een dynamische, creatieve en inspirerende omgeving waarin business, kennis, innovatie, talent en technologie samenkomen. Studenten gaan aan de slag met vraagstukken uit het bedrijfsleven zoals data analytics, artificial intelligence, robotics, sensoring (Internet of Things) en blockchaintechnologie. Ook helpt de IT-hub ombedrijven mee te nemen in de digitale transitie. De IT-hub komt in het Stationsgebied van Hoogeveen. Gedeputeerde Henk Brink: “De IT-hub wordt een aantrekkelijke locatie voor studenten, hip & happening en makkelijk bereikbaar met auto en spoor. Het gebouw zal een eyecatcher worden, die modulair uit te breiden is. Door de keuze voor flexibele nieuwbouw, is het gebouw makkelijk uit te breiden en aan te passen. Dynamisch en passend bij deze tijd.”

Behoud van talent in de regio
De IT-hub is een initiatief van de provincie Drenthe, de gemeente Hoogeveen, het regionale bedrijfsleven en kennisinstellingen. Door de handen ineen te slaan, willen de partijen toekomstige werkgelegenheid voor de talenten in de regio creëren. De provincie Drenthe, de gemeente Hoogeveen en de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe investeren gezamenlijk 4 miljoen in de realisatie van de IT Hub.

Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe
De IT Hub is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen.

Tiplijn