Oud-politieagent Geert Harms koninklijk onderscheiden

Oud-politieagent Geert Harms koninklijk onderscheiden

ZUIDLAREN - De 75-jarige Geert Harms uit Zuidlaren is zaterdag 17 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Harms ontving de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Marcel Thijssen tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Commando Vereniging Noord-Nederland. Hier droeg de heer Harms na negen jaar het voorzitterschap over aan zijn opvolger.

De heer Harms ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet bij de Commando Vereniging. Hij wordt gewaardeerd om zijn empathische en mensgerichte benadering van veteranen en hun naasten, maar ook van zijn collega’s toen hij nog bij de politie werkte. Tot slot wordt hij gewaardeerd voor het bestuurswerk dat hij deed bij onder meer een dorpsvereniging en een wandelgroep. Mede-bestuursleden noemen hem ‘positief, enthousiast, inspirerend, zeer betrokken en verbindend.’

De heer Harms is sinds 2005 betrokken bij de Commando Vereniging Noord-Nederland. Hij heeft daar verscheidene bestuursfuncties bekleed. Hij is zeer actief in het bezoeken van oud-commando’s en vertegenwoordigt de Commando Vereniging op de landelijke vergaderingen. De heer Harms werkt ook als nuldelijnshelper voor veteranen en hun familie bij de vereniging. Hierin staat hij militairen die terugkomen van hun missie bij door gesprekken te voeren en zo nodig - indien traumatische ervaringen aan de orde zijn - door te verwijzen naar gespecialiseerde hulpverleners.

De heer Harms heeft in veertig jaar (1967 – 2007) verscheidene functies binnen de politieorganisatie door heel Nederland gehad. Wat veel benoemd wordt, is dat hij onder meer zorgde voor de nodige psychische, maar ook juridische ondersteuning van collega’s die ernstige geweldsituaties hadden meegemaakt.

Van 1982 tot 1986 was de heer Harms voorzitter van de Vereniging Dorpsbelangen Schipborg. Daarnaast is de heer Harms ook zeer sportief. Van 2004 tot 2010 was hij voorzitter van de Loopgroep Drentsche Aa, en tot voor kort liep hij in zowel binnen als buitenland verscheidene marathons. Hij is ook mede-oprichter van judoschool KoWaRo in Stadskanaal, waar hij ook enige tijd judoles gegeven heeft.
Tiplijn