Wat u kunt doen om uw huis energiezuiniger te maken

Wat u kunt doen om uw huis energiezuiniger te maken

DE WOLDEN - Bij energiebesparende maatregelen denken we vaak meteen aan grote zaken als zonnepanelen en een warmtepomp.

Maar energie besparen kan ook met kleinere zaken als het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips, het plaatsen van led-lampen en het aanbrengen van dak-, raam- of gevelisolatie. De gemeente helpt u om energiebesparende maatregelen te nemen voor uw woning. Dat doen we met verschillende acties:

Waardebon-actie
Bent u woningeigenaar? Dan ligt er een tegoedbon van € 50,- voor u klaar. Deze kunt u gebruiken om energiebesparende producten voor uw woning te kopen. Wilt u de waardebon gebruiken, maar heeft u die niet (meer)? Kijk dan op haaldewarmteinhuis.nl/waardebon hoe u een nieuwe code kunt aanvragen.

Cv verbeterbon
Merkt u dat het lang duurt voordat het huis warm is, of warmen sommige kamers langzamer op dan anderen? Grote kans dat de radiatoren uit balans zijn. Laat dan uw cv opnieuw inregelen en optimaliseren. Na afloop kunt u tot € 200,- terugkrijgen als subsidie. Kijk op haaldewarmteinhuis.nl/cvverbeterbon.

Drents Energieloket
Uw woning energiezuiniger, aardgasloos of energieneutraal maken. Zijn er subsidies voor? Het Drents Energieloket is er voor kosteloos en onafhankelijke informatie en advies. Bel het loket op 085 – 7920158, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website drentsenergieloket.nl.

Advies- en inkoopactie
Tot 31 maart kunt u zich als woningeigenaar in De Wolden inschrijven voor gratis advies en vrijblijvende offertes op maat. Alle woningeigenaren in De Wolden hebben hierover een brief gehad.

Tijdens de actie worden diverse energiebesparende maatregelen aangeboden, zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en isolatieglas. Kwaliteit, service en garantie van leveranciers zijn gegarandeerd. Zie ook winstuitjewoning.nl.

Tiplijn