Noodsteun voor culturele organisaties in Midden-Drenthe

Noodsteun voor culturele organisaties in Midden-Drenthe

BEILEN - Vijf culturele organisaties en initiatieven in Midden-Drenthe ontvangen noodhulp. Het gaat om een totaal bedrag van €26.125,00. Deze financiële tegemoetkoming is bedoeld om ze door de coronacrisis te helpen.

Culturele organisaties en initiatieven die vorig jaar in de financiële problemen zijn gekomen door de coronacrisis, konden bij de gemeente een aanvraag doen voor noodsteun. Al deze aanvragen zijn beoordeeld door de onafhankelijke Adviescommissie Cultuur Midden-Drenthe (ACMD). Deze commissie heeft vervolgens de gemeente geadviseerd in het toekennen van financiële middelen.

Zwaar getroffen
Wethouder Dennis Bouwman: ‘Veel culturele instanties zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Ook in Midden-Drenthe is dat het geval. Er is geld beschikbaar gesteld om ze financieel te ondersteunen, zodat we ook na deze crisis kunnen blijven genieten van mooie culturele activiteiten in Midden-Drenthe’.

Noodsteun
De vijf culturele organisaties en initiatieven die financiële noodsteun krijgen zijn:

De St. Westerbork Dorp van de Vrijheid t.b.v. het evenement 75 jaar bevrijding
Muziekver. AMDG Beilen t.b.v. aanschaf en installatie ventilatiesysteem
Organisatie Vrij Uut Festival t.b.v. Vrij Uut Festival i.h.k.v. Culturele Gemeente
St. Culturele Raad Smilde t.b.v. voortbestaan stichting
Swingkoor t.b.v. voortbestaan vereniging



Kleine musea
Vorig jaar werd ook al een bedrag van €12.500,00 beschikbaar gesteld voor noodhulp aan kleine musea. De volgende musea kwamen hiervoor in aanmerking: het museum van Papierknipkunst, het Apple museum en het Jan Kruis museum.

2021
Net als voor 2020 is er voor 2021 ook geld beschikbaar voor culturele organisaties en initiatieven. Om hier voor in aanmerking te komen kunnen zij voor 1 februari a.s. een aanvraag doen via www.middendrenthe.nl/culturelenoodhulp.

Tiplijn