’Amper allergische reacties bij corona inentingen met Moderna-vaccin’

’Amper allergische reacties bij corona inentingen met Moderna-vaccin’

REGIO - Zware allergische reacties op het coronavaccin van Moderna lijken behoorlijk zeldzaam te zijn, onderzocht de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC.

Ruim 4 miljoen personen hebben het Moderna vaccin gekregen, waarvan tien personen een zware allergische reactie hebben gehad. Ook nog 43 personen kregen een mindere zware allergische reactie zoals last van jeuk, uitslag en benauwdheid.

De meeste mensen die een zware allergische reactie kregen zijn zo goed als allemaal hersteld. Wel kwamen er 5 personen op een IC terecht. De meeste personen hadden al een geschiedenis van allergische reacties op medicijnen. Er zijn geen dodelijke slachtoffers bekend na het krijgen van dit vaccin.

Volgens de instantie wijzen de voorlopige cijfers op gemiddeld 2,5 hevige allergische reacties per 1 miljoen vaccinaties. Eerdere inentingen met het Pfizer/BioNTech-vaccin in de VS wezen volgens het CDC op grofweg 11 gevallen per 1 miljoen prikken. Ook zouden de symptomen van de allergische reacties op het Moderna-vaccin en dat van Pfizer/BioNTech vergelijkbaar zijn.

Tiplijn