Nederland krijgt zeer waarschijnlijk een avondklok; dit zijn alle nieuwe maatregelen

Nederland krijgt zeer waarschijnlijk een avondklok; dit zijn alle nieuwe maatregelen

DRENTHE - Nederland krijgt behalve een lockdown zeer waarschijnlijk ook te maken met een avondklok. Dit is vandaag besloten door het kabinet.

De avondklok gaat in vanaf vrijdagavond, en zal tot 9 februari gaan gelden. Mensen die niks op straat te zoeken hebben, en geen vitaal beroep hebben, mogen dan niet op straat komen tussen 20:30 uur in de avond tot 04:30 de volgende morgen.

Het bezoek thuis gaat van twee personen naar één persoon van 13 jaar of ouder. Deze maatregel gaat per direct in.

Verder stelt het kabinet een vliegverbod in voor het verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika, en alle landen uit Zuid-Amerika. Deze regel gaat in vanaf zaterdag. Dit heeft alles te maken met de zeer besmettelijk gemuteerde virus wat oprukt in ons land.

Vanaf maandag 25 januari gaat het aantal personen dat op een begrafenis mag komen door de helft. Daar mogen nog dus nog maximaal 50 mensen blijven komen. Ook mogen talkshows in de late avonduren nog ’gewoon’ gasten blijven uitnodigen, ook als die geen vitaal beroep uitoefenen.

Alle reizigers die naar Nederland komen moeten een negatieve sneltest kunnen overleggen. Deze mag maximaal 72 uur oud zijn.

Archief/DrentsNieuws
Tiplijn