Buitensportaccommodaties in Midden-Drenthe goed voorbereid op de toekomst

Buitensportaccommodaties in Midden-Drenthe goed voorbereid op de toekomst

NIEUW-BALINGE - Afgelopen week werden de laatste elektriciteitskabels voor de ledverlichting op sportpark Nieuw-Balinge gelegd. Daarmee zijn alle voetbal-, korfbal- en tennisaccommodaties in de gemeente Midden-Drenthe voorzien van ledverlichting.

Wethouder Erjen Derks, die op 2 september vorig jaar het startschot voor de installatie van de verlichting gaf, is enthousiast over het project: “Een prachtig resultaat! Ik vind het mooi om te zien dat sportverenigingen in onze gemeente zich inzetten om toekomstbestendig te worden. Juist in deze tijd is er moed en lef voor nodig om deze investeringen te doen. Dat doen de sportverenigingen en daar ben ik trots op!”

Vervolg
Met de installatie van LED verlichting is de 1e fase van het duurzaamheidsprogramma afgerond en is de gemeente samen met de betrokken sportverenigingen gestart aan de 2e fase van het duurzaamheidsprogramma. Dit bestaat uit de verduurzaming van verwarming- en warmwaterinstallaties, installatie van zonnepanelen voor opwekking van energie voor eigen gebruik en isolatiemaatregelen.

Investering van gemeente Midden-Drenthe
De gemeente Midden-Drenthe heeft ruim €500.000 in de verduurzaming van alle buitensportaccommodaties in de gemeente gestoken. Deze verduurzaming viel in twee delen uiteen: de installatie van led veldverlichting op de sportvelden en de aanpassing van de verwarming- en warmwaterinstallaties in de clubaccommodaties. De gemeente subsidieert op elk van beide onderdelen 35% van de kosten van de aanpassingen. Daardoor wordt er per accommodatie gemiddeld 78% op het gasverbruik en 95% op het elektraverbruik bespaard. Dit levert de sportverenigingen een kostenbesparing van gemiddeld €7.600 per jaar op.

Gemeente Midden-Drenthe
Tiplijn