Jongeren in Emmen in gesprek over corona

Jongeren in Emmen in gesprek over corona

EMMEN - Hoe beleven jongeren de coronaperiode? Waar hebben ze het meest last van tijdens de lockdown? Waar hebben ze behoefte aan? Komende woensdag 20 januari staat in de gemeente Emmen het gesprek met jongeren over corona centraal. Tijdens deze dag gaat jeugdwethouder Robert Kleine tijdens vier sessies praten met de jeugd van 12 tot 27 jaar. “Voor jongeren is dit een ingrijpende periode; hun leven staat opeens in de wachtstand en dat kan grote gevolgen hebben. Ik wil heel graag weten hoe het met hen gaat, waar ze behoefte aan hebben en hoe de gemeente daarbij kan helpen.”

Het kabinet heeft gemeenten opgeroepen om COVID-dialogen met jongeren te starten, activiteiten te organiseren, te investeren in jongerenwerk en extra aandacht te geven aan de mentale weerbaarheid van jongeren. De lockdown levert nieuwe uitdagingen op voor gemeenten om voor en vooral samen met jongeren veilige activiteiten te organiseren die meer perspectief bieden in coronatijd. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) roept gemeenten op om goed te kijken naar creatieve ideeën en in gesprek te blijven met jongeren over waar ze zelf behoefte aan hebben.

Jong Emmen
De oproep van het kabinet past naadloos in het jongerenbeleid van de gemeente Emmen, volgens Kleine. ‘We hebben in onze beleidsnotitie Perspectief op Jeugd vastgelegd dat jongerenbeleid voor en door jongeren zelf gemaakt wordt. Via het platform Jong Emmen praten jongeren en de gemeente continu met elkaar over onderwerpen die de jeugd bezig houdt. Corona maakt dit voor mij nog eens extra belangrijk.”

Open sessies
Woensdag 20 januari is de jeugdwethouder te gast bij twee digitale lesuren op het Carmel College. Daarnaast zijn er twee open sessies waarvoor alle jongeren zich aan kunnen melden: van 16.00 tot 17.30 uur en van 19.00 tot 20.30 uur. Iedereen die mee wil doen kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ontvangt dan een Zoom-link om deel te nemen.

Tiplijn