Emmen zoekt stembureauleden voor verkiezingen in maart

Emmen zoekt stembureauleden voor verkiezingen in maart

EMMEN - De gemeente Emmen is op zoek naar inwoners van 18 jaar en ouder die willen helpen bij de Tweede Kamerverkiezing op (15, 16 en) 17 maart 2021.

Wilt u zich aanmelden als stembureau lid, voorzitter of teller op een stembureau? Vul dan het aanmeldformulier in op de website van de gemeente Emmen.

Stemlocaties

Het organiseren van de verkiezingen in coronatijd gaat anders dan in ‘normale’ tijden. Niet alle plaatsen waar u kunt stemmen (stemlocaties) voldoen aan de corona-eisen, daarom zoeken zij naar geschikte stemlocaties. Het is mogelijk dat u in 2021 niet kunt stemmen op de plek waar u al jaren stemt, maar ergens anders bij u in de buurt. De gemeente kijkt bijvoorbeeld of er genoeg ruimte is om anderhalve meter afstand te kunnen houden. Ook plaatsen zij kuchschermen en maken zij de stempotloden en de stemhokjes regelmatig schoon.

Risicogroepen

Het Ministerie wil dat risicogroepen veilig kunnen stemmen en stelt twee maatregelen voor:


• Inwoners van 70 jaar en ouder laten stemmen via een brief (briefstemmen).
• Risicogroepen laten stemmen op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021.

Hiervoor heeft de minister een wetsvoorstel gemaakt. Dit moet nog goedgekeurd worden. Of het doorgaat en hoe het er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Nu een aantal stemlocaties waarschijnlijk op meerdere dagen geopend is en veel stembureauleden tot de risicogroep behoren, zoekt de gemeente extra stembureauleden.

Meldt u zich aan? Meer informatie vindt u op gemeente.emmen.nl/verkiezingen

Tiplijn