Paceshifters geven exclusief uitverkocht concert in Het Podium

Paceshifters geven exclusief uitverkocht concert in Het Podium

HOOGEVEEN - Donderdag 26 november speelt Paceshifters een uitverkocht Locked & Live concert vanuit Het Podium. Wie achter het net heeft gevist voor het exclusieve concert, kan meegenieten via een livestream. Het nieuwe initiatief Locked & Live is opgezet door professionals uit de muziekindustrie en presenteert het beste uit het diverse Nederlandse muzieklandschap, met optredens van onder meer Eefje de Visser, Jett Rebel, Paceshifters, EUT en Meis. De concerten zijn allemaal via een livestream te bekijken, waarbij het publiek zelf kan bepalen hoeveel geld een livestream-ticket kost. Met dit project worden de artiesten en crew financieel gesteund.

Paceshifters
Paceshifters zijn al meer dan tien jaar onderweg, toerend langs festivals en podia in binnen- en buitenland. Ze speelden op Pinkpop, SXSW, Exit Festival, The Great Escape en Woodstock Polen, ook brachten ze vier albums uit. Maar na tien jaar gaat het roer om en is het tijd voor een nieuw plan. In 2021 komt er een compleet fris studioalbum, geproduceerd door Ian Clement van Vlaamse rockers Wallace Vanborn.

Nieuwe sound
Het was tijd voor een nieuwe benadering, een nieuwe sound, vonden Seb, Paul en Jesper. “We hebben best wel wat veranderingen gemaakt”, legt Seb uit, “nieuw management, nieuw label, nieuwe boeker, maar we hebben ook ons imago een beetje op de schop genomen en onze sound compleet ge-update. Alles is anders nu, behalve de naam van de band en we zijn nog steeds dezelfde drie gasten die een lekkere bak herrie maken.” De eerste single Hurdles is een goed voorbeeld van die nieuwe richting. Urgent, hedendaags en melodieus, maar stevig geworteld in de ons bekende, geliefde Paceshifters rocksound.

Live
De band kan niet wachten om weer op pad te gaan. Afgelopen zomer organiseerden de mannen een succesvolle campingtour: met campers, tentjes en een kleine backline trokken ze als echte troubadours langs campings in heel Nederland. De indrukwekkende tourlijst van de band staat vol met nationale en internationale festivals en ze deelden het podium al met bands als Deep Purple, Wolfmother, Therapy?, Triggerfinger en Perry Farrel, maar “we spelen overal en met iedereen die hun publiek met ons wil delen”.

Paceshifters hebben altijd al bekend gestaan om hun energieke en excessieve live optredens, “dat is het enige dat nooit zal veranderen: zodra we het podium op stappen, geven we onze fans alles dat we hebben.”

Tiplijn