Informatiebijeenkomst Raad mijnbouwactiviteiten Aa en Hunze

Informatiebijeenkomst Raad mijnbouwactiviteiten Aa en Hunze

GIETEN - Donderdagavond om 20.00 uur vindt een informatiebijeenkomst voor de Raad plaats over het onderwerp ‘mijnbouw’. De informatiebijeenkomst is net als alle andere Raadsbijeenkomsten digitaal en is live te volgen via onze website. Ook kan men deze achteraf terugkijken. Namens Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) geeft Inspecteur Generaal de heer ir. Theodor Kockelkoren een presentatie waarna er vragen kunnen worden gesteld. Hierna worden er vooraf gestelde vragen en antwoorden behandeld door SodM. Tot slot is er gelegenheid voor de Raadsleden en leden van de ‘klankbordgroep gestapelde mijnbouw Aa en Hunze’ te reageren op voorgaande en kunnen zij nog eens vragen stellen. De avond wordt voorgezeten door raadslid Cora Kuiper.

Onafhankelijk toezichthouder
Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) is gevraagd en bereid gevonden een presentatie te geven over de mijnbouwactiviteiten in de regio en in onze gemeente. Als onafhankelijk toezichthouder kan SodM tevens ingaan op vragen die wij hebben als gemeente en de vragen en zorgen die leven bij inwoners van onze gemeente. Daarom zijn voor de informatiebijeenkomst ook de leden van de ‘klankbordgroep gestapelde mijnbouw Aa en Hunze’, die het afgelopen voorjaar is gevormd, uitgenodigd.

Activiteiten in de ondergrond
Het thema ondergrond en mijnbouw is de afgelopen jaren op verschillende momenten in de Raad aan de orde geweest. Zowel in algemene informatieve bijeenkomsten als tijdens formele stappen in procedures rond de gaswinning in Groningen en in onze eigen gemeente. Tijdens de recente behandeling van de zienswijze tegen de zoutwinning bij Veendam heeft de gemeenteraad aangegeven ook meer fundamenteel te willen spreken over de visie op activiteiten in de ondergrond van Aa en Hunze. De informatiebijeenkomst van 19 november kan daarvoor als opmaat dienen.

Tiplijn