De Tovenaar van de Nederpop met een klassiek tintje

De Tovenaar van de Nederpop met een klassiek tintje

ANDEREN - De samenwerking van Robert Jan Stips en Marieke Brokamp stamt uit 2014, toen beiden meewerkten aan het met veel succes aan de Westerschelde uitgevoerde openlucht- muziek- spektakel: ‘O Die Zee’ , waar Robert Jan de muzikale leiding had en Marieke de blazers- en strijkersbezetting samenstelde.

Marieke, actief in het Zeeuws Orkest, Zeeuws Kamerorkest TY, haar strijkkwartet en diverse andere bezettingen en Robert Jan met zijn legendarische staat van dienst, nu productief met NITS, solowerk en Supersister Projekt 2019, merkten dat zij beiden gedreven zijn een muzikaal zo breed mogelijk beeld neer te zetten en besloten dat in duo-vorm ook daadwerkelijk te gaan doen.

Met zichtbaar en hoorbaar veel plezier spelen ze een zeer gevarieerd dynamisch viool- en pianoprogramma waarin muzikale grenzen spelenderwijs vervagen: film- en documentaire muziek van de hand van Robert Jan, afgewisseld met zijn bewerkingen van o.a. NITS, SUPERSISTER, FREEK de JONGE én klassieken – van Arvo Pärt tot en met Schubert.

Met daarbij ook de verhalen en anekdotes uit de levensloop van Robert Jan maken deze ingrediënten een concert van Stips & Brokamp tot iets wat nog lang blijft nagloeien, een geïnspireerde én inspirerende avond!

Nijend24 heeft 2 voorstellingen geprogrammeerd. Voor de voorstelling van 19:00 uur zijn nog plaatsen beschikbaar. Voor die van 21:00 uur kun je je aanmelden voor de reservelijst.
Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.nijend24.nl/s-b.

Tiplijn