GroenLinks en de Partij voor de Dieren wil verbod op bijna al het vuurwerk om ziekenhuizen te ontzien

GroenLinks en de Partij voor de Dieren wil verbod op bijna al het vuurwerk om ziekenhuizen te ontzien

DRENTHE - GroenLinks en de Partij voor de Dieren zetten zich in om dit jaar een verbod te krijgen op bijna al het vuurwerk tijdens oud en nieuw.

Dit om de ziekenhuizen te ontzien die het al zo druk hebben met de coronapatiënten.

“We moeten slachtoffers altijd voorkomen”, zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver. “Maar door corona kunnen we het ons simpelweg niet veroorloven om de hulpdiensten op te zadelen met honderden vuurwerkslachtoffers.”

“Het huidige verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen is echt niet genoeg”, vindt fractievoorzitter Esther Ouwehand van de dierenpartij. “We weten dat de zorg met een extra piek te maken gaat krijgen als we siervuurwerk niet verbieden. Leg dat maar eens uit aan het overbelaste zorgpersoneel.”

De beide partijen willen al een aantal jaren een volledig verbod op vuurwerk, maar de rest van de partijen wil niet verder gaan dan een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen zoals die er nu is.

GroenLinks en de Partij voor de Dieren vinden wel dat er een compensatie moet komen voor de verkopers van vuurwerk. Deze verkopers kunnen hier vanaf December gebruik van maken.

De twee partijen worden onder meer gesteund door de politiebond ACP en de beroepsvereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA).

Pixabay
Tiplijn