EMMEN - Het Emmense werkbedrijf AT7 (Een combinatie van EMCO-groep en Menso) wil met Gemeente Emmen en de ondernemersvereniging Ondernemend Emmen van de nood een deugd maken. In de vorm van NetWerk Emmen wordt twintig mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een vaste baan geboden, die bijdraagt aan een mooiere en schonere leefomgeving in Emmen.

Werk maakt mensen gelukkiger, zelfstandiger en het draagt bij aan een positiever zelfbeeld. Bovendien neemt het aantal sociale contacten toe, het verstevigt hun sociaaleconomische netwerk en de zorgbehoefte neemt af. Vanuit de gecombineerde visie op werk en de ergernis voor het zwerfvuil, is het project NetWerk Emmen ontstaan. Het doel van NetWerk Emmen is om twintig werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een vaste baan aan te bieden. Op de lijstjes met grootste ergernissen van zowel inwoners als ondernemers staat zwerfvuil altijd hoog in de top 10. De baan staat in het teken van zwerfafval verzamelen, scheiden en (waar mogelijk) hergebruiken.

Het idee is ingediend voor de Werkinnovatie Prijs. Start Foundation en Cedris hebben de leden van Cedris uitgedaagd om samen met partners met plannen te komen die begin 2021 van start kunnen gaan. Plannen die mensen in staat stellen om van waarde te zijn en die tegelijkertijd maatschappelijke kwesties aanpakken. De beste ideeën worden beloond met startkapitaal. In de loop van dit jaar zijn er ruim 60 plannen ingediend, maar kunnen we trots melden dat het plan voor NetWerk Emmen bij de tien finalisten zit die opgaan voor Werkinnovatie Prijs! Indien de prijs aan NetWerk Emmen wordt toegekend zal het project daadwerkelijk van start kunnen gaan.

Naast het positieve sociaal economische effect voor de doelgroep heeft het initiatief ook veel andere positieve maatschappelijke effecten; we kunnen dus spreken van een win-win situatie.

Samen maken we Emmen weer een beetje mooier en schoner. We kunnen ons goed voorstellen dat NetWerk Emmen voor andere ondernemingen ook een prachtig doel is om aan mee te werken. Daarom nodigen we geïnteresseerden van harte uit contact op te nemen met het Emmense werkbedrijf AT7 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Tiplijn