Vervroegde sluiting pop-up museum in Emmen

Vervroegde sluiting pop-up museum in Emmen

EMMEN - Onlangs konden zij nog melden hun 1000ste bezoeker in het pop-up museum in Emmen te hebben mogen verwelkomen. Na de persconferentie van gisteravond echter, staan de zaken er ineens anders voor. Vandaag heeft het museumbestuur besloten dat het pop-up museum met ingang van november sluit.

Tot die tijd is het pop-up museum enkel nog op zaterdag 17, 24 en 31 oktober tussen 13:00 en 17:00 uur te bezoeken. In het pop-up museum is een gratis voorproefje op onze 75 jaar vrijheid tentoonstelling Wat zou JIJ doen? te zien.

Aanleiding voor de sluiting is dat ze wegens de coronacrisis over minder vrijwilligers beschikken om het pop-up museum te bemensen. Daarbij komt dat het lastig is de coronamaatregelen te handhaven. Het concept pop-up brengt met zich mee dat mensen spontaan een bezoekje kunnen brengen. In overleg met de gemeente was dat tot op heden nog mogelijk, want van alle bezoekers werden de contactgegevens genoteerd. De aangescherpte coronamaatregelen daarentegen, ontmoedigen spontaan bezoek en reisbewegingen. Ook bevindt het pop-up museum zich in een klein pand, waar binnen de geldende 1,5 meter maar beperkt ruimte is voor bezoekers.

Ondanks deze vervroegde sluiting - oorspronkelijk zou het pop-up museum tot-en-met eind december geopend zijn - kijken zij positief terug op hun pop-up avontuur. Dat zij ondanks alles toch nog 1000 bezoekers hebben mogen verwelkomen is een kleine mijlpaal. Hun opgedane ervaringen nemen zij mee in hun toekomstplannen. Museum Collectie Brands is namelijk nog steeds voornemens om in Emmen een voorportaal naar het museum in Nieuw-Dordrecht te realiseren.

Blij zijn zij ook dat na de persconferentie van 13 oktober het museum in Nieuw-Dordrecht open kan blijven. Ze volgen hierin het protocol van de Museumvereniging. Dat houdt vooralsnog o.a. in dat bezoekers hun bezoek vooraf reserveren, hetzij via de website of telefonisch. Zij verzoeken hun bezoekers om zich aan het dringende advies om een mondkapje te dragen te houden. Hun crisisteam houdt ondertussen alle ontwikkelingen scherp in de gaten.

Facebook / Museum Collectie Brands
Tiplijn