Uitreiking eerste exemplaar magazine op de dag van de duurzaamheid

Uitreiking eerste exemplaar magazine op de dag van de duurzaamheid

DE WOLDEN - Op vrijdag 9 oktober 2020 werd het eerste exemplaar van het magazine ‘Samen op weg naar Duurzaam De Wolden’ door wethouder Gerrie Hempen-Prent overhandigd aan de leerlingen van groep 6/7/8 van Basisschool De Dissel in Ruinerwold. Een magazine wat met veel enthousiasme is gemaakt door, voor en met inwoners en ondernemers van De Wolden.

Meedoen met duurzaamheid
Gerrie Hempen: “Ik heb gemerkt dat kinderen vaak veel goede ideeën hebben als het gaat om duurzaamheid. Daarmee kunnen zij anderen inspireren. Tijdens een bijeenkomst met de kindergemeenteraad werd dit beeld bevestigd door leerlingen van Basisschool De Dissel in Ruinerwold. Het thema van De Dissel was destijds ‘Ik scheid, scheid jij ook?’ met als doel Afval scheiden op alle basisscholen in De Wolden. Een goed idee! Daarom wilde ik graag het magazine op deze school uitreiken. Ik wil daarmee ook andere scholen en jongeren motiveren als het gaat om de ontwikkeling van duurzaamheid”

Bent u ook benieuwd welke eerste stap u kunt maken als het gaat om Duurzaamheid? Het magazine wordt vanaf deze week huis aan huis verspreid. Het magazine is ook gratis af te halen in diverse openbare gebouwen.

Tiplijn