Onthulling nieuwe naam VO Beilen: Volta

Onthulling nieuwe naam VO Beilen: Volta

BEILEN - Vandaag werd de nieuwe naam van VO Beilen bekendgemaakt: ’Volta’. Volta staat symbool voor ‘vol energie, vol aandacht, vol vertrouwen’. Een unieke samenwerking tussen het Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh waarbij zij niet alleen samen een nieuw gebouw neerzetten, maar ook nog eens gezamenlijk het onderwijs gaan verzorgen.

Vanaf volgend schooljaar krijgen de leerlingen van CS Vincent van Gogh en het Dr. Nassau College uit Beilen les in het nieuwe schoolgebouw.

Tot nu toe is altijd gesproken over ‘VO Beilen’, maar dit was niet de definitieve naam van de nieuwe school. Een aantal maanden geleden is er een prijsvraag uitgeschreven om te helpen bij het vinden van een passende naam voor het nieuwe gebouw. Rolf Albring, locatiedirecteur CSG Beilen, vertelt: “Uit alle inzendingen hebben we een winnaar gekozen: Yvonne Wijands-Kolk heeft de naam ‘De Sprong’ ingezonden. Een naam waar wij erg blij mee zijn! Dit is de naam die we aan onze nieuwe gymzaal gaan geven, aan de andere kant van het kanaal.” Eline de Jong, locatiedirecteur Dr. Nassau college Beilen, vult aan: “Yvonne Wijnands-Kolk is in het zonnetje gezet vandaag en heeft haar beloning in ontvangst genomen: een ballonvaart voor twee personen. Naast een nieuwe naam voor de school en het gebouw, is ook een bijpassende huisstijl ontwikkeld en onthuld.”

Eline de Jong en Rolf Albring kijken vol verwachting naar de toekomst: “De naam Volta is een energieke en hippe naam, die voor ons aangeeft dat wij vol energie en vol vertrouwen zijn om de nieuwe school vorm te geven!”

Tiplijn