Oprichter Wild Beheer Eenheid De Grensstreek koninklijk onderscheiden

Oprichter Wild Beheer Eenheid De Grensstreek koninklijk onderscheiden

EMMEN - Jan Vrieling, medeoprichter van Wild Beheer Eenheid De Grensstreek, kreeg op zaterdag 12 september een Koninklijke Onderscheiding (lintje) voor 30 jaar vrijwilligerswerk. Burgemeester Eric van Oosterhout reikte hem die uit ter ere van het 30 jarig-jubileum van de vereniging.

Jan Vrieling mag zich ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ noemen. Hij is een betrokken en actieve vrijwilliger voor de Wild Beheer Eenheid (WBE) De Grensstreek en zit sinds de oprichting in het dagelijks bestuur. In 1990 begon hij als penningmeester en nu is hij secretaris.

De heer Vrieling heeft zich 30 jaar geleden, samen met andere jagers, ingezet om de vereniging WBE De Grensstreek op te richten. Hij heeft daar veel moeite voor gedaan. Jan Vrieling betekent veel voor de vereniging. Hij steekt veel vrije tijd in het regelen van zaken en de leden kunnen op hem rekenen.

Vanaf het begin zit hij in het dagelijks bestuur waarin hij meerdere functies heeft vervuld. De heer Vrieling verzorgt de pachtcontracten en onderhoudt contacten met verschillende organisaties als gemeentes, waterschappen, Nam, Staatsbosbeheer, BBL en Prolander. Bij deze organisaties is hij een bekend gezicht en aanspreekpunt geworden.

Zijn jarenlange kennis brengt hij over op jongere jagers van WBE De Grensstreek. Verder regelt hij het maaien van de bermen en het faunabeheer. WBE De Grensstreek is opgericht met als doel het behouden en uitvoeren van de jacht. Momenteel telt de vereniging 54 leden.

Tiplijn