Illusionist Victor Mids opent brainsweek Kids First

Illusionist Victor Mids opent brainsweek Kids First

DRENTHE - Op de ruim 60 BSO-locaties van Kids First COP groep is de brainsweek begonnen. De brainsweek is onderdeel van Kids First Super Kids, dat dit kwartaal het thema ‘sport en gezond’ beslaat.

Tijdens de brainsweek gaan de BSO-kinderen bezig met de ontwikkeling van het brein, door middel van o.a. goocheltrucs, rebussen, puzzels en uitdagende opdrachten. Gezien de eerste thema’s van Kids First Super Kids niet door konden gaan vanwege het coronavirus, is er gekozen voor een spetterende opening in dit nieuwe schooljaar. Victor Mids opent het thema met een korte film, speciaal gemaakt voor de kinderen van Kids First.

Illusie
Victor is bekend van MINDF*CK, een populair wetenschappelijk illusieprogramma, waarin Nederlanders onverklaarbare illusies worden getoond. De kijker krijgt daarbij inzicht in de achterliggende neuropsychologische principes.

Speciaal voor Kids First heeft Victor een truc ontwikkeld die de kinderen tijdens de brainsweek moeten proberen te ontmaskeren en uit te voeren. Aan het einde van de week geeft Victor het verlossende antwoord. Bekijk de illusie

.

Goochelaar in spé
De kinderen van Kids First kunnen de geoefende trucs filmen en op social media plaatsen onder vermelding van #KidsFirstKinderopvang en #VictorMids. Opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is ook mogelijk. De beste inzendingen worden onder de aandacht van Victor Mids gebracht en zullen te bewonderen zijn via de social media kanalen.

De brainsweek wordt opgevolgd door de sport- en voedingsweek, waar quizzen, activiteiten, proefjes en gezonde maaltijden gepland staan.

Tiplijn