Samenvatting coronapersconferentie: discotheken blijven dicht en strenger toezicht in verpleeghuizen

Samenvatting coronapersconferentie: discotheken blijven dicht en strenger toezicht in verpleeghuizen

DRENTHE - Premier Rutte en minister de Jonge hebben zojuist in de wekelijkse persconferentie een aantal zaken benoemd omtrent het coronavirus.

Daarin benoemden zij vooral dat sinds de verscherpte maatregelen van twee weken geleden de besmettingen met gemiddeld 500 per dag gelijk zijn gebleven, en het R-getal, ( het aantal personen dat één persoon kan besmetten ) voor het eerst sinds lange tijd onder de 1 is komen te zitten. Dat is dus een goed teken.

Ook is, zoals verwacht, benoemd dat discotheken en nachtclubs gesloten blijven. Feesten met meer dan 6 personen in huiselijke sfeer worden nog steeds ten strengste afgeraden, en bij een bezoek aan een restaurant of café dient men zich te registreren.

Minister De Jonge benoemde de verpleeghuizen als ergst zorg. Daar waar het virus bij deze doelgroep moeilijk te vinden is, en makkelijk kan verspreiden. Als het virus hier gevonden word worden mensen elke week opnieuw getest, en moet personeel preventief met mondkapjes aan het werk.

De testcapasiteit is flink omhoog geschroefd, vooral nu de R in de maand zit en mensen snel verkouden worden. Daarom word benadrukt om je alleen te laten testen als je echt alleen klachten hebt.

Tiplijn