Treinenparade nieuwe stijl bij Industrieel Smalspoormuseum Erica

Treinenparade nieuwe stijl bij Industrieel Smalspoormuseum Erica

ERICA - Het laatste weekend van augustus heeft het Industrieel Smalspoor Museum traditioneel de treinenparade. Zo ook dit jaar en wel op een 900 millimeter spoorwijdte.

Toch wordt het een totaal andere parade dan voorgaande jaren. Een paar honderd bezoekers op het perron, kijkend naar de treinen en luisterend naar de presentatie kan dit jaar helaas niet. Een goede oplossing hebben we gevonden door de treinen op sporen te plaatsen die wij anders zelden gebruiken. De bezoekers krijgen een boekje met alle gegevens van de treinen en lopen in een wandeling langs en over het spoor naar de treinen. Zo spreiden wij de bezoekers, laat de organisatie weten.

Bij een aantal treinen staan medewerkers en geven een nadere toelichting of een demonstratie met de trein. De route is voorzien van rustplaatsen. Verder kunnen de bezoekers kijken naar demonstraties betreffende het smalspoor met de treinen, oude graafmachines die hun werk van vroegere tijden weer laten beleven, diverse oldtimers en uiteraard rijdt de nieuwe kindertrein rond. In de Zuidhal van het museum is een grote modelspoorbaan van N-Spoor Zuid Limburg opgebouwd.

Er zijn de gehele dag rondritten door het Amsterdamsche Veld en alles wordt muzikaal opgeluisterd met klanken van draaiorgel "De turfsteker". Iedereen is van harte welkom op 29 en 30 augustus van 10:00 tot 16:30 uur. Door de grote beschikbare ruimte is het evenement coronaproof ingericht maar vooraf aanmelden, via de site, blijft een verplichting.

Tiplijn