Tijdelijke maatregel; treinen rijden 90 km/h op plaats van dodelijk ongeval Hooghalen

Tijdelijke maatregel; treinen rijden 90 km/h op plaats van dodelijk ongeval Hooghalen

HOOGHALEN - Een snelle sluiting van de overgang zit er nog niet in, daarom heeft de NS besloten ter hoogte van het ernstige ongeval afgelopen Mei in Hooghalen met 90 kilometer per uur te gaan rijden.

Normaal rijden treinen hier met een snelheid van 140 kilometer per uur. Een flinke daling van de snelheid dus, maar zijn de omwonenden hier blij mee nu bekend is geworden dat de overgang nog steeds niet dicht gaat?

Al weken en maanden voordat het ongeval plaats vond, was de overgang het gesprek van de dag. Er vonden wekelijks "bijna" ongevallen plaats waarbij het net goed ging. Tot op de bewuste 22 mei. Toen kwam de machinist van een trein om het leven bij een ongeval. Een trekker met aanhanger wilde over het spoor rijden en zag de aankomende trein over het hoofd. De trein botste vol op de aanhanger die geladen was met puin en zand.

De machinist overleed ter plekke. In de trein raakten meerdere mensen lichtgewond. Zij werden ter plaatse behandeld. Op de wegen langs het spoor kwamen buurtbewoners een kijkje nemen wat er was gebeurd, waarbij ondertussen het bloed begon te koken. Ondertussen stelden zij elkaar meerdere keren de vraag; waarom is die overgang nog steeds niet dicht?

Nu, bijna twee maanden later, besluit de NS om de snelheid aan te passen van 140 kilometer per uur naar 90 kilometer per uur. Het opheffen van de onbewaakte overgangen kost veel geld. Ook moet er grond aangekocht worden voor het aanleggen van externe wegen.

Archief/DrentsNieuws
Tiplijn