Emmen vraagt inwoners mee te denken met nieuw afvalbeleid

Emmen vraagt inwoners mee te denken met nieuw afvalbeleid

EMMEN - Afval is een onderwerp dat veel mensen bezighoudt. Hoe, wanneer en hoe vaak wordt welk afval opgehaald? Welke mogelijkheden zijn er om afval opnieuw te gebruiken (hergebruiken)? Allemaal vragen waarop de antwoorden samen het nieuwe afvalbeleid van gemeente Emmen gaat vormen.

Voor de inwoners van gemeente Emmen is het belangrijk om hun afval goed kwijt kunnen. De Rijksoverheid wil dat elke inwoner maximaal 100 kilo afval per jaar in de grijze container voor restafval doet. Op dit moment doet elke inwoner van Emmen ongeveer 200 kilo per jaar in de grijze container. Door afval beter te scheiden wordt minder afval verbrand en worden meer grondstoffen opnieuw gebruikt. Dit is beter voor het milieu.

Ook wordt het steeds duurder om afval te verbranden
Het is belangrijk dat het ophalen van alle soorten afval betaalbaar blijft. “Hoe gaan we onze afvalinzameling doen met elkaar? Dit willen wij niet alleen bepalen. Daar zijn is de gemeente hun inwoners voor nodig. Afval verbranden wordt steeds duurder en afval dat we kunnen hergebruiken willen we graag hergebruiken. Dan snijdt het mes aan twee kanten.” Wethouder Van der Weide onderstreept hiermee het belang van een goed afvalbeleid dat past bij de wensen van de inwoners.

Gemeente is erg benieuwd naar de ervaringen en ideeën Met een vragenlijst wordt de mening van alle inwoners van gemeente Emmen gevraagd. Hij kan zowel online als volgende week in de Emmer Courant ingevuld worden. De vragenlijst staat tot en met 10 juli open voor reacties.

Waardebon van €15,00
Inwoners die de vragenlijst invullen, kunnen in aanmerking komen voor een waardebon van €15,00. Deze waardebon zal na 10 juli verloot worden onder alle inzendingen (online en via de krant).

Tiplijn