Openluchtbad Veenhuizen gaat open op 30 mei

Openluchtbad Veenhuizen gaat open op 30 mei

VEENHUIZEN - Na veel onzekerheid, steeds wisselende regels en heel veel bestuursoverleg is de kogel door de kerk … Op zaterdag 30 mei om 13.30 uur zal Openluchtbad Veenhuizen de poort gaan openen. Voorlopig eerst uitsluitend voor abonnementhouders en niet iedereen mag tegelijk komen zwemmen.

Komt u zwemmen, controleer dan eerst of u binnen de doelgroep valt die welkom is:

  • Di t/m za ’s morgens van 9.00 – 11.00 uur - volwassenen, alleen baantjes zwemmen
  • Iedere dag ’s middags van 13.30 – 17.30 uur - jeugd t/m basisschool (kleintjes evt. begeleid door één volwassene per huishouden)
  • Ma t/m vr ’s avonds van 19.00 – 20.30 uur - jeugd vanaf voortgezet onderwijs leeftijd + volwassenen

Op deze manier hopen ze iedereen, van alle leeftijden, toch te kunnen laten genieten van het openluchtbad. U zult begrijpen dat ze speciale regels in acht moeten nemen in deze tijd waarin we rekening moeten houden met de dreiging van het coronavirus. Het is daarom op dit moment alleen bedoeld om werkelijk te komen zwemmen in het bad, niet om uitgebreid te recreëren. Wanneer er gezwommen is, moet er aangekleed worden en dient het bad verlaten te worden. Lekker liggen op de ligweide om later nogmaals te gaan zwemmen is in deze eerste fase niet toegestaan.

Ze gaan werken volgens het ‘Protocol Verantwoord Zwemmen’, opgesteld door de samenwerkende partijen in de zwembranche. Dit houdt in dat er heel veel regels zijn, die u kunt teruglezen op hun website. Een paar belangrijke regels willen we hier noemen:

  1. Trek thuis alvast de zwemkleding aan onder je gewone kleding;
  2. Ga vooraf thuis alvast naar het toilet;
  3. Douche thuis voor en na het zwemmen;
  4. Kom alleen naar het zwembad wanneer het bad geopend is voor jouw doelgroep;
  5. Ga je baantjes zwemmen, volg dan de aanwijzingen. Er wordt in twee banen gezwommen (je zwemt ‘rondjes’) en je mag elkaar niet passeren.
  6. De kiosk is gesloten.

Voorlopig kunnen ze maximaal 70 bezoekers toelaten, waarvan er 30 in het diepe bad mogen en 40 in het ondiepe bad. Dat geldt ook wanneer het heel mooi weer wordt! Het kan dan dus gebeuren dat het dusdanig druk wordt dat ze u toch de toegang moeten weigeren. Verder zijn de algemene regels van het RIVM, die bij iedereen bekend zullen zijn, van toepassing.

Op www.zwembadveenhuizen.nl vindt u alles terug wat in het Protocol Verantwoord Zwemmen staat dat op dit zwembad van toepassing is.

Ze hopen dat het op deze manier kan verlopen. Zij zullen er alles aan doen om de gezondheid van hun medewerkers en hun badgasten zoveel mogelijk te beschermen, maar ze zijn natuurlijk erg afhankelijk van de medewerking en het gedrag van hun gasten. Zodra de coronaregels versoepeld mogen worden, zullen zij de eerste zijn die de beperkingen opnieuw bekijken en zullen aanpassen.

De toezichthouders en kioskmedewerkers doen hun best om het zwemmen voor iedereen zo plezierig mogelijk te laten verlopen. Wanneer iedereen zich houdt aan de regels dan zal dat best gaan lukken. Mocht het echter gebeuren dat iemand zich meermalen en moedwillig niet houdt aan de regels, dan kunnen zij u de toegang tot het bad ontzeggen.

Het bestuur zal met het badpersoneel nauwgezet volgen hoe het werken volgens deze regels verloopt. Afhankelijk daarvan behouden ze het recht voor om dingen te wijzigen. Werkt iets niet, dan draaien ze de regel terug, passen ze deze aan, of (in het ergste geval) sluiten ze het zwembad. Maar wanneer alles heel goed gaat kunnen ze misschien ook overgaan tot verruiming van de mogelijkheden. Ze wachten het af, maar rekenen op uw medewerking!

Zij kunnen hum voorstellen dat u in deze periode terughoudend bent geweest in de aanschaf van een zwemabonnement. Wilt u toch alsnog een abonnement aanschaffen, dan hebben ze goed nieuws! Ze hebben de voorverkoopperiode verlengd tot 1 juni. Daarna betaalt u de seizoenstarieven. Informatie over de tarieven vindt u op hun website.

Openingstijden:

  • Dinsdag t/m zaterdag ’s morgens: 9.00 – 11.00 uur
  • Iedere dag ’s middags: 13.30 – 17.30 uur (17.15 uur uit het water)
  • Maandag t/m vrijdag ’s avonds: 19.00 – 20.30 uur (20.15 uur uit het water)

U kunt het abonnementsbedrag overmaken op rekeningnummer NL51RABO0347222277 t.n.v. Stichting Zwembad Veenhuizen, of betalen aan de kassa van het zwembad. Zodra het bedrag op hun rekening staat heeft u toegang tot het zwembad.

Laten we na alle bovenstaande regels niet vergeten dat ze allemaal hun best doen om iedereen weer lekker te laten genieten van hun openluchtbad!

Tiplijn