Kabinet; Restaurants kunnen binnenkort weer open

Kabinet; Restaurants kunnen binnenkort weer open

DRENTHE - Het kabinet heeft een stappenplan gemaakt hoe Nederland de komende maanden terug kan komen vanuit de intelligente lockdown.

Stukje bij beetje moet alles dan weer normaal gaan draaien. De boodschap blijft wel, houdt 1,5 meter afstand en de boodschap blijf thuis gaat vanaf 11 mei veranderen in blijf thuis als je klachten hebt.

Ook moeten mensen vaker dan normaal hun haden wassen en worden groepen van 10 mensen toegestaan, mits deze op minimaal 1,5 meter van elkaar staan en buitensport in groepen wordt ook boven 18 jaar toegestaan.

In alle 25 GGD-regios wordt een pilot gestart met een ruimere bezoekregeling voor verpleeghuizen. Per regio 1 verpleeghuis, om te kijken hoe het bezoek kan worden opgevoerd. Het is nog onbekend wanneer de pilot begint.

Maatregelen vanaf 1 Juni

De horeca kan per 1 juni voorzichtig open, met in acht nemen van de 1,5 meter. Buiten mogen mensen op terrassen worden bediend. Binnen is het mogelijk om een restaurants te bezoeken, maar onder strikte voorwaarden: alleen op reservering en met een maximumaantal van 30 personen. Deze verruiming onder voorwaarden geldt ook voor bioscopen en theaters.

Maatregelen vanaf 1 Juli

Vlak voor de zomervakantie mogen vakantieparken en campings weer open. Het maximumaantal van 30 personen wordt dan verruimd naar 100 personen, zo is de intentie. Op die manier moet Nederland in aangepaste vorm zomervakantie kunnen vieren.

Bron:RTL Nieuws

Tiplijn