Bokser Ben Tingen in vrijheidsboodschap Drenthe (Video)

Bokser Ben Tingen in vrijheidsboodschap Drenthe (Video)

BOVENSMILDE - De Drentse bokser Ben Tingen is als fakkeldrager te zien in een vrijheidsboodschap van de Provincie Drenthe. De boodschap werd gemaakt door filmmaker Reinout Hellenthal en maakt deel uit van de vrijheidsactiviteiten van de provincie Drenthe.

Hoewel de vrijheidsactiviteiten voor dit jaar zijn afgelast, is de provincie van plan voor de zomervakantie bekend te maken of er volgend jaar een speciale periode komt met aandacht voor vrijheid. Verschillende partners en gemeenten werken aan een inventarisatie van afgelaste en uitgestelde activiteiten en projecten. Daarmee wordt duidelijk of bijvoorbeeld een Drentse Week van de Vrijheid in 2021 haalbaar is.

Een van de projecten die momenteel stilligt vanwege de coronamaatregelen is de filmproductie Vrij van Reinout Hellenthal. Ter inspiratie en om 75 jaar vrijheid niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, maakte Hellenthal met in achtneming van de coronamaatregelen, een korte vrijheidsboodschap met de Drentse bokser Ben Tingen als fakkeldrager.

De tekst van de boodschap werd ingesproken door acteur Gijs Scholten van Aschat.

Tiplijn