RIVM: 734 nieuwe coronabesmettingen en 189 patiënten overleden

RIVM: 734 nieuwe coronabesmettingen en 189 patiënten overleden

DRENTHE - De afgelopen 24 uur zijn er 734 nieuwe registreerde COVID-19-patiënten bijgekomen en zijn er 189 patiënten overleden in Nederland.

Dat heeft het RIVM vanmiddag bekendgemaakt. In totaal zijn er nu 3.134 mensen aan COVID-19 overleden. In totaal zijn 9.127 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Het totaal aantal geregistreerde besmettingen in Nederland is momenteel 28.153.

Het werkelijke aantal besmetingen ligt volgens het RIVM hoger dan het aantal dat wordt benoemt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners, aldus het RIVM.

Het RIVM vervolgt: Vandaag zijn er 188 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 189 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Dit zien we ook na dit paasweekend vooral bij het aantal overlijdens.

Tot nu toe zijn er 28.153 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden

Tiplijn