Opschorten Belastingen & Heffingen voor ondernemers gemeente Meppel

Opschorten Belastingen & Heffingen voor ondernemers gemeente Meppel

MEPPEL - De Gemeente Meppel wil in lijn met al ingezette kabinetsmaatregelen versoepeling aanbrengen in de inning van gemeentelijke belastingen en heffingen voor ondernemers. Zij sluit met deze versoepeling aan bij de adviezen die de Verenging van Nederlandse Gemeenten en de Vereniging van Drentse Gemeenten hebben gegeven.

Het betreft hier de navolgende belastingen en heffingen: de bedrijven investeringszone (BIZ); het ondernemersfonds; reinigingsrechten; marktgelden; precariobelasting en onroerende zaak belasting niet woning. Dat betekent dat inning tot nader order maar in ieder geval tot 31 augustus 2020 wordt opgeschort.

Voor automatische incasso geldt dat de eerste inning al was opgestart en wordt uitgevoerd. De afschrijving heeft omstreeks 31 maart plaatsgevonden. Desgewenst kunt u als ondernemer deze via de eigen bank laten terugboeken.

Deze regeling geldt alleen voor ondernemers. Bent u particulier en ondervindt u, door de coronacrisis, moeilijkheden met betalen dan kunt u uitstel van betaling of een betalingsregeling aanvragen via de website.

Pixabay
Tiplijn