Voorjaarswandeling op Hillig Meer in Eext

Voorjaarswandeling op Hillig Meer in Eext

EEXT - Op zondag 22 maart start om 9:00 uur een ochtendwandeling over Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext. Samen met ecoloog Erwin Goutbeek gaat u op zoek naar zomervogels.

“Onze zomervogels, zoals de scholekster, het kwikstaartje en de grauwe vliegenvanger, keren in de lente weer terug naar Nederland”, vertelt ecoloog Erwin Goutbeek. “Ze komen om te nestelen, te broeden en om hun jongen groot te brengen. Op Natuurbegraafplaats Hillig Meer zijn verschillende typen bos en dat trekt veel soorten vogels. Tijdens deze wandeling gaan we proberen zoveel mogelijk vogels te horen en te zien.”

Een van Erwin’s favoriete vogels is de tjiftjaf. “Het zou heel mooi zijn als we de tjiftjaf aantreffen; meestal is die in maart wel weer vanuit Afrika naar Nederland gevlogen.” Zomervogels horen en zien - dat zijn heldere signalen dat de lente is aangebroken.

Praktische informatie
Voorjaarswandeling: Welkom zomervogels! Zondag 22 maart 2020, 09:00 - 10:30 uur. Kosten: geen. Adres: Natuurbegraafplaats Hillig Meer, Provincialeweg 2, Eext. Informatie en aanmelden: www.hilligmeer.nl/agenda

Erwin Goutbeek
Tiplijn