FC Emmen Streetleague is van start gegaan

FC Emmen Streetleague is van start gegaan

COEVORDEN - Vanmiddag vond de officiële aftrap van de FC Emmen Streetleague plaats. Die vond vanmiddag plaats in de Parkschool aan de Poppenharelaan in Coevorden.

De aftrap werd met de schoolkinderen gedaan door sportwethouder Joop Brink en FC Emmen Mascotte Sibi. Dit werd begeleid door Richard Moes, de keeperstrainer van FC Emmen. De komende zes woensdagmiddagen trainen ruim 120 basisschoolkinderen in Poppenhare/Lootuinen, Geesbrug, Dalen, Sleen, Zweeloo en Schoonoord/De Kiel in een FC Emmen shirt. Zij werken toe naar de grote finale op 8 april in het FC Emmen stadion.

De FC Emmen Streetleague is een samenwerking van de gemeente Coevorden met Naoberschap United, de maatschappelijke stichting van FC Emmen. De Streetleague heeft als doel om kinderen die nog niet sporten, kennis te laten maken met in dit geval voetbal. Het is de bedoeling dat de FC Emmen Streetleague na deze periode in zes andere dorpen en wijken in de gemeente Coevorden plaatsvindt. De gemeente Coevorden werkt in dit project samen met Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

De trainingen in de wijken/dorpen worden gecombineerd met een maatschappelijke activiteit, zoals het doen van klusjes in de wijk en het volgen van workshops over hoe kinderen moeten omgaan met zakgeld en hoe belangrijk gezonde voeding is.

Tijdens de finaledag op 8 april strijden de zes wijken/dorpen om de cup met de grote oren. De teams worden tijdens de finale gecoacht door een speler van het eerste elftal van FC Emmen. Uiteraard zijn ook familie, vrienden en ouders welkom in het stadion van FC Emmen. Voor hen worden er diverse leuke events georganiseerd.

Gemeente Coevorden
Tiplijn