Huiskamerproject MFC de Deele in Emmer-Compascuum kan stevig verder

Huiskamerproject MFC de Deele in Emmer-Compascuum kan stevig verder

EMMER-COMPASCUUM - Dinsdag hebben Stichting Vrienden van Ouderenwerk Emmer-Compascuum en Dokter Schoonmaakorganisatie (hoofdaanbieder Wmo) een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Stichting Vrienden van Ouderenwerk Emmer-Compascuum beheert met haar vrijwilligers een succesvol huiskamerproject in MFC de Deele. Zij doen dit voor kwetsbare inwoners. Door een dreigend huurprobleem kwam het huiskamerproject in gevaar. Betrokken partijen, Stichting Vrienden van Ouderenwerk Emmer-Compascuum, Lefier, gemeente Emmen en Dokter Schoonmaakorganisatie hebben de handen ineen geslagen voor een oplossing, waardoor de activiteiten van het huiskamerproject ook in 2020 kunnen worden voortgezet.

Ook hebben de Stichting Vrienden van Ouderenwerk Emmer-Compascuum en Dokter Schoonmaakorganisatie, hoofdaanbieder Wmo voor gebied de Monden, vandaag een overeenkomst getekend, waarbij beide organisaties samenwerken om laagdrempelige voorzieningen zoals deze, ook in andere dorpen te versterken of op te richten. Dit altijd in samenwerking/instemming met lokale inwoners en partijen. De stichting stelt hiervoor belangeloos haar ervaring en expertise beschikbaar. Het versterken van voorliggende voorzieningen is één van de speerpunten van het gezamenlijk Jaarplan ‘Gebiedsgericht Werken’ van Welzijnsorganisatie Sedna en Dokter Schoonmaakorganisatie voor gebieden de Monden en de Blokken.

De samenwerkingsovereenkomst is getekend in de huiskamer van MFC de Deele. Vrijwilligers en deelnemers aan het Huiskamerproject waren daarbij aanwezig, net als vertegenwoordigers van de Stichting Vrienden Ouderenwerk Emmer-Compascuum, Dorpsbelangen Emmer-Compascuum, Dorpenzorg, medewerkers van Lefier, gemeente Emmen, Welzijnsorganisatie Sedna en Dokter Schoonmaakorganisatie.

Tiplijn